Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στις μαμάδες, τυροπιτάκια ρολάκια που γίνονται εύκολα όλα μαζί και όχι ένα-ένα, όπως τα κλασικά (αλλά αγαπημένα πάντα) τυροπιτάκια με ζύμη.Τραγανά με έτοιμο φύλλο, βγαίνουν πολλά κομμάτια και τρώγονται μετά μανίας…Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 10 φύλλα χωριάτικα (1 συσκευασία)
- 1 μικρό αυγό για επάλειψη
Για τη γέμιση:
- 100 ml λάδι
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 ml γάλα
- 150 ml σόδα αναψυκτικό
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300 γρ φέτα
Οδηγίες
- Στο μπολ ρίχνω το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη σόδα, το γιαούρτι, το αυγό και τα χτυπάω με το σύρμα.
- Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, το μαϊντανό και τα ανακατεύω.
- Τέλος θρυμματίζω μέσα τη φέτα.
- Ανοίγω το 1ο χωριάτικο φύλλο, το ραντίζω με το μείγμα και συνεχίζω όμοια με άλλα 4 φύλλα, φύλλο-ράντισμα (συνολικά 5 φύλλα), ραντίζοντας από πάνω και το τελευταίο φύλλο.
- Τα τυλίγω σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά, κόβω το ρολό στα δύο και τα τυλίγω κάθε ένα ξεχωριστά με μεμβράνη.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω άλλα 2 ρολά με τα άλλα 5 χωριάτικα φύλλα.
- Τα βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά έως 1 ώρα, τα βγάζω και τα κόβω σε φέτες πάχους 1,5 – 2 εκ.
- Τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 137kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 233mg | Potassium: 101mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 139IU | Vitamin C: 0.5mg | Calcium: 86mg | Iron: 1mg