Υπέροχη εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και αφράτη τυρένια γέμιση να χύνεται από μέσα. Χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε φύλλο με λιωμένη φέτα, γλυκό ρεγκάτο και πικάντικη γραβιέρα για γέμιση και τραγανό-κριτσανιστό φύλλο απ’ έξω δεν τις λείπει τίποτα! Μπορούμε να τη γευτούμε ζεστή, αφού βγει από το φούρνο, αλλά και πιο δροσερή και να την πάρουμε μαζί μας για κολατσιό.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 450 γρ φύλλο κανταΐφι
- 70 γρ βούτυρο λιωμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα αυγά
- 500 ml γάλα
Για τη γέμιση:
- 500 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 150 γρ ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- ¼ κγ πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα βαζάκι ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο.
- Ξάνω καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και ραντίζω με τη μισό μείγμα βουτύρου/λαδιού, ανακατεύω να βραχεί καλά όλο το φύλλο και το απλώνω ομοιόμορφα στο ταψί 30x27 εκ.
- Για τη γέμιση σε ένα μπολ μεγάλο αναμιγνύω όλα τα τυριά, τη φέτα, το ρεγκάτο, τη γραβιέρα και το πιπέρι.
- Ρίχνω το μείγμα πάνω από το κανταΐφι και ισιώνω την επιφάνεια.
- Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο που ξάνω πάλι και ραντίζω με το βούτυρο/λάδι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και λούζω με αυτό όλο την πίτα.
- Αφήνω για μια ώρα να μουλιάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνω στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 50 - 60 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά το κανταΐφι.
- Βγάζω, αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει πριν κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 459kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 20g | Fat: 31g | Saturated Fat: 15g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 1020mg | Potassium: 162mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 687IU | Calcium: 546mg | Iron: 2mg