Χριστουγεννιάτικη τούρτα του χιονιού με καρύδα ταιριάζει στο γιορτινό κλίμα, με το λευκό πέπλο να την τυλίγει.
Λιτή και χειμωνιάτικη, με το άρωμα και τη γεύση της εξωτικής καρύδας σε κάθε στοιχείο της. Παντεσπάνι με γεύση καρύδας και βελούδινη βουτυρόκρεμα από φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ να αγκαλιάζει το γλυκό. Ακόμα και σκέτο το παντεσπάνι, αντί κέικ, καλυμμένο με τη βουτυρόκρεμα, μπορεί να αποτελέσει μια πιο απλή εκδοχή της τούρτας.
Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Τούρτα του χιονιού με καρύδα
Τούρτα του χιονιού με καρύδα
4.43 from 7 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
50 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ωρ. 15 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
2 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 16 Κομμάτια
Θερμίδες 757

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 230 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ
  • 470 γρ ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ αλάτι
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ λεμονιού ξύσμα
  • 250 γρ τριμμένη καρύδα

Για το σιρόπι:

  • 70 γρ ζάχαρη
  • 70 ml νερό
  • Φλούδα λεμονιού προαιρετικά

Βουτυρόκρεμα:

  • 500 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Για το παντεσπάνι χτυπάω με το μίξερ το φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω με τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ανακατεύω την τριμμένη καρύδα, με το μπέικιν παόυντερ, το αλάτι και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα καρύδας, στο μείγμα των αυγών.
  • Τέλος προσθέτω το αλεύρι.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 24 εκ διαμέτρου και απλώνω και ισιώνω την επιφάνεια του μείγματος.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, στις αντιστάσεις για 75 λεπτά (όταν πάρει χρώμα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί εσωτερικά).
  • Βγάζω και μετά από 15 λεπτά αφαιρώ τη φόρμα. Αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως και το κόβω σε 3 επίπεδα.
  • Για το σιρόπι βράζω για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Για τη βουτυρόκρεμα λιώνω σε μια κατσαρόλα το φρέσκο βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ με τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας. Τα αφήνω να βράσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βγάζω και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Ρίχνω το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτω, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα καρύδας και τα χτυπάω να αφρατέψει το μείγμα.
  • Τοποθετώ στην πιατέλα το 1ο παντεσπάνι (από κάτω βάζω λωρίδες αντικολλητικό χαρτί), το σιροπιάζω με το πινέλο και απλώνω μια στρώση βουτυρόκρεμας με τη σπάτουλα.
  • Επαναλαμβάνω όμοια άλλες δυο φορές τις στρώσεις παντεσπάνι-σιρόπι-βουτυρόκρεμα.
  • Τελειώνω καλύπτοντας και τα πλαϊνά με βουτυρόκρεμα (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια) και πασπαλίζω με τριμμένη καρύδα από πάνω και στα πλαϊνά 9αφαιρώ τώρα τις λωρίδες με αντικολλητικό χαρτί).
  • Τη βάζω στο ψυγείο ιδανικά όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά πριν την κόψω σε κομμάτια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Για να φτιάξω διακοσμητικές μπαλίτσες καρύδας, θρυμματίζω μπισκότα, τα ανακατεύω με λίγη βουτυρόκρεμα, πλάθω σε μπάλες και τις κυλάω σε τριμμένη καρύδα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη  ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 757kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 5g | Fat: 52g | Saturated Fat: 36g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 139mg | Sodium: 392mg | Potassium: 293mg | Fiber: 3g | Sugar: 60g | Vitamin A: 1200IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 82mg | Iron: 2mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram