ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΟΥ

Εύκολο στρούντελ μήλου

Φθινόπωρο, πρωτοβρόχια και ένα στρούντελ μήλου με μπόλικη κανέλα να απολαμβάνω χουχουλιάζοντας στον καναπέ μαζί με ένα αρωματικό τσάι.
Εύκολο και γρήγορο, κάνει όλο το σπίτι να μυρίζει μήλο!
Η αφράτη βουτυρένια σφολιάτα σπάει και βγαίνει από μέσα της η γλυκιά, καραμελώμενη γέμιση των μήλων που λιώνουν στο στόμα μαζί με τις σταφίδες και τα τραγάνα καρύδια.
Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Εύκολο στρούντελ μήλου
εύκολο στρούντελ μήλου
Εκτύπωση Συνταγής
3.75 from 4 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 20 Κομμάτια
Θερμίδες: 323kcal

Εξοπλισμός

  • Πυρίμαχο ή ταψί 30x40 εκ
  • Μπολ
  • Τηγάνι

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 65 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο
  • 900 γρ μήλα
  • 65 γρ ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ σταφίδες
  • 3 ΚΣ ρούμι ή κονιάκ
  • 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κγ κανέλα
  • 2 ΚΣ βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες

  • Μουλιάζω τις σταφίδες με το ρούμι για 10 λεπτά και τις στραγγίζω.
  • Στο τηγάνι λιώνω σε μέτρια ένταση 40 γρ βούτυρο, ρίχνω τη φρυγανιά, ανακατεύω μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (για 5 λεπτά περίπου).
  • Το βγάζω σε ένα μπολ να κρυώσει.
  • Πλένω, καθαρίζω, αφαιρώ τον κορμό των μήλων και τα κόβω σε λεπτές φέτες και στη μέση.
  • Τα βάζω στο μπολ και ραντίζω με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά, τις σταφίδες, τα καρύδια και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Ανοίγω το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνω τη μισή ποσότητα της γέμισης απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  • Γυρίζω προς τα μέσα τη σφολιάτα δεξιά – αριστερά και με τη βοήθεια του πλαστικού του φύλλου ξεκινώ να το τυλίγω σε ρολό.
  • Το μεταφέρω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω.
  • Όμοια συνεχίζω και με τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Με ένα πινέλο αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και τις χαράζω διαγώνια με ένα μαχαίρι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζω, αφήνω να κρυώσουν λίγο και κοσκινίζω με άχνη ζάχαρη.
  • Κόβω κάθε μπαστούνι σε ροδέλες και σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλα κρούστας αντί για σφολιάτα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 323kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 4g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 149mg | Potassium: 111mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 110IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 16mg | Iron: 1mg
2020-10-29T18:00:32+02:0029 Οκτωβρίου 2020|Γλυκά, Κέικ - Τάρτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|