Φθινόπωρο, πρωτοβρόχια και ένα στρούντελ μήλου με μπόλικη κανέλα να απολαμβάνω χουχουλιάζοντας στον καναπέ μαζί με ένα αρωματικό τσάι.
Εύκολο και γρήγορο, κάνει όλο το σπίτι να μυρίζει μήλο!
Η αφράτη βουτυρένια σφολιάτα σπάει και βγαίνει από μέσα της η γλυκιά, καραμελώμενη γέμιση των μήλων που λιώνουν στο στόμα μαζί με τις σταφίδες και τα τραγάνα καρύδια.
Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Εύκολο στρούντελ μήλου
εύκολο στρούντελ μήλου
4.29 from 7 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 20 Κομμάτια
Θερμίδες 323

Εξοπλισμός

  • Πυρίμαχο ή ταψί 30x40 εκ
  • Μπολ
  • Τηγάνι

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 65 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 40 γρ βούτυρο
  • 900 γρ μήλα
  • 65 γρ ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ σταφίδες
  • 3 ΚΣ ρούμι ή κονιάκ
  • 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κγ κανέλα
  • 2 ΚΣ βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Μουλιάζω τις σταφίδες με το ρούμι για 10 λεπτά και τις στραγγίζω.
  • Στο τηγάνι λιώνω σε μέτρια ένταση 40 γρ βούτυρο, ρίχνω τη φρυγανιά, ανακατεύω μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (για 5 λεπτά περίπου).
  • Το βγάζω σε ένα μπολ να κρυώσει.
  • Πλένω, καθαρίζω, αφαιρώ τον κορμό των μήλων και τα κόβω σε λεπτές φέτες και στη μέση.
  • Τα βάζω στο μπολ και ραντίζω με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά, τις σταφίδες, τα καρύδια και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Ανοίγω το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνω τη μισή ποσότητα της γέμισης απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  • Γυρίζω προς τα μέσα τη σφολιάτα δεξιά – αριστερά και με τη βοήθεια του πλαστικού του φύλλου ξεκινώ να το τυλίγω σε ρολό.
  • Το μεταφέρω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω.
  • Όμοια συνεχίζω και με τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Με ένα πινέλο αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και τις χαράζω διαγώνια με ένα μαχαίρι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζω, αφήνω να κρυώσουν λίγο και κοσκινίζω με άχνη ζάχαρη.
  • Κόβω κάθε μπαστούνι σε ροδέλες και σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλα κρούστας αντί για σφολιάτα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 323kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 4g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 149mg | Potassium: 111mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 110IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 16mg | Iron: 1mg