Λιώνω με αυτή τη στριφτή μηλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου!
Ότι καλύτερο αυτή την εποχή, με τα φρέσκα μήλα και το απίστευτο άρωμα τους, θυμίζοντας φθινόπωρο η κάθε μπουκιά.
Με κριτσανιστό καραμελωμένο φύλλο και γέμιση κρέμας αμυγδάλου με λιωμένα γλυκά μήλα στη μέση… η περιγραφή δεν μπορεί να περιγράψει τη γεύση της!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Στριφτή μηλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου
Στριφτή μηλόπιτα με κρέμα αμυγδάλου
4 from 7 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ωρ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 40 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 10 Κομμάτια
Θερμίδες 543

Υλικά

  • 450 γρ. (12) φύλλα μπακλαβά (ή Βηρυτού)
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Κρέμα αμυγδάλου:

  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ρούμι
  • 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου

Γέμιση μήλων:

  • 4 μήλα κομμένα καρέ
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 25 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 20 γρ σταφίδες

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν.
  • Ενσωματώνω στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω με το ρούμι.
  • Τέλος ρίχνω σε δόσεις το αλεύρι αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα και αφήνω στην άκρη το μπολ.
  • Σε άλλο μπολ βάζω τα μήλα κομμένα καρέ μαζί με το κορν φλάουρ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα μαζί.
  • Απλώνω ένα φύλλο μπακλαβά το βουτυρώνω και βάζω άλλο ένα από πάνω.
  • Βουτυρώνω την δεξιά του άκρη και βάζω « να κολλήσει» άλλο ένα φύλλο στο πλάι, το βουτυρώνω και το σκεπάζω με ένα δεύτερο από πάνω.
  • Αφήνω 3-4 εκ από το κάτω μέρος της μεγάλης πλευράς και τοποθετώ κατά μήκος κουταλιές-κουταλίες την κρέμα αμυγδάλου, την απλώνω και πάνω της βάζω το μείγμα των μήλων.
  • Τυλίγω τα φύλλα σε ρολό δημιουργώντας ένα μεγάλο μπαστούνι.
  • Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψί 34 εκ. και ξεκινώντας από τη μέση του τυλίγω σπειροειδώς το μπαστούνι των φύλλων.
  • Το βουτυρώνω από πάνω και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  • Τα βουτυρώνω από πάνω, ραντίζω λίγο νερό και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, για 1 ώρα.
  • Βγάζω αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά πριν την πασπαλίζω με άχνη και κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 543kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 9g | Fat: 33g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 103mg | Sodium: 399mg | Potassium: 261mg | Fiber: 5g | Sugar: 22g | Vitamin A: 730IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 68mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram