ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ – ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Ρολάκια καρύδας σοκολάτας

Σπειροειδή ρολάκια καρύδας-σοκολάτας που σε ζαλίζουν γλυκά τόσο στην όψη όσο με τη γεύση τους.
Χωρίς ψήσιμο, όλα τα υλικά είναι ωμά, ενώνονται και για να φτιάξουν αυτό το ξεχωριστό γλυκό. Αν σου αρέσει η καρύδα και η σοκολάτα, δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις!
Μην παραλήψεις τον χρόνο που χρειάζονται στο ψυγείο να κρυώσουν γιατί δεν θα μπορείς να τα κόψεις διαφορετικά. Κατάλληλα για ατομικό κέρασμα όταν τα κλείσουμε αεροστεγώς το καθένα.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Το βιβλίο μου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» μπορείς να το προ-παραγγείλεις στο PAXXISHOP όπου θα βρεις και πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ.
Ρολάκια καρύδας σοκολάτας
Ρολάκια καρύδας σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας50 Λεπ.
Χρόνος ψύξης8 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος50 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 18 Κομμάτια
Θερμίδες: 356kcal

Εξοπλισμός

  • 2 μπολ

Υλικά

Για τη σοκολάτα:

  • 250 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 30 γρ κακάο κοσκινισμένο
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 ΚΣ κονιάκ ή ρούμι
  • 5 ΚΣ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για την καρύδα:

  • 200 γρ αποξηραμένη καρύδα
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες

  • Για το σοκολατένιο μείγμα αλέθω στον πολυκόφτη τα μπισκότα (να μην μείνουν κομμάτια).
  • Τα βάζω στο μπολ μαζί με την άχνη, το κακάο και τα ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ και τα ενσωματώνω στο μείγμα ώστε να βραχεί όλο.
  • Ρίχνω το γάλα, ανακατεύω ώστε να δημιουργηθεί μια σοκολατένια ζύμη. Την αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζω την καρύδα, τη άχνη, τα ανακατεύω και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.
  • Δημιουργείται ένα μείγμα θρυμματισμένο σαν βρεγμένη άμμο.
  • Απλώνω στον πάγκο μεμβράνη, 2 φύλλα να επικαλύπτουν λίγο το ένα το άλλο ώστε να κολλάνε καλά μεταξύ τους.
  • Βάζω κουταλιές-κουταλιές το σοκολατένιο μείγμα και το συμπιέζω λίγο απαλά με τη ράχη του κουταλιού (αν κολλάει το βρέχω με νερό).
  • Τοποθετώ πάνω του μια λαδόκολλά και με τον πλάστη πιέζω το φύλλο να απλωθεί σαν ζύμη παίρνοντας ορθογώνιο σχήμα.
  • Με ένα μαχαίρι ισιώνω τα άκρα του, κόβω ότι περισσεύει και συμπληρώνω σε άλλα σημεία.
  • Πάνω του ρίχνω πάλι κουταλιές-κουταλιές το μείγμα της καρύδας, το συμπιέζω με όμοιο τρόπο με το κουτάλι και αφού πρώτα βάλω λαδόκολλα πάνω του το ανοίγω κι αυτό με τον πλάστη (μαλακά γιατί ταυτόχρονα απλώνει λίγο και το σοκολατένιο μείγμα).
  • Με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεκινάω από την μεγάλη πλευρά να τυλίγω σφιχτά το μείγμα σε ρολό.
  • Προσέχω να κλείνω τη μεμβράνη δεξιά-αριστερά για να μην φύγει η γέμιση και κλείνω καλά το ρολό με τη μεμβράνη συμπιέζοντας το με τα χέρια σφιχτά.
  • Το μεταφέρω σε επίπεδη επιφάνεια και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Το βγάζω αφαιρώ λίγο-λίγο τη μεμβράνη και το κόβω σε φέτες πάχους 1,5 εκ η κάθε μία.
  • Τις φυλάω σε αεροστεγές δοχείο ή τις καλύπτω μια-μια με μεμβράνη στο ψυγείο.

ΤΙΠ:

  • Όσο πιο πολύ μείνει το ρολό στο ψυγείο, τόσο πιο εύκολα κόβεται.
  • Χρειάζεται λεπτό, ίσιο μαχαίρι για να κοπεί σωστά, χωρίς να ξεκολλάνε τα στρώματα.
  • Μπορούμε να κυλίσουμε το ρολό πάνω σε καρύδα να κολλήσει και εξωτερικά στα ρολάκια αν θέλουμε.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 356kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 2g | Fat: 27g | Saturated Fat: 17g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 218mg | Potassium: 110mg | Fiber: 3g | Sugar: 19g | Vitamin A: 505IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 19mg | Iron: 1mg
2021-02-04T14:06:37+02:004 Φεβρουαρίου 2021|Ατομικά, Γλυκά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|