Η πρωτεϊνική μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο είναι το απόλυτο γεύμα, όταν θέλεις κάτι γεμάτο πρωτεΐνη αλλά γευστικό και εύκολο!Σύμμαχος τα Σπαγγέτι Protein MISKO, που προσφέρουν 20 γρ πρωτεΐνης/100 γρ ζυμαρικών συνεισφέροντας στο 40% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης πρωτεΐνης, ενώ με την προσθήκη cottage cheese και φέτας τσιμπάς ακόμα περισσότερη πρωτεΐνη κάνοντας την πίτα χορταστική και λαχταριστή.Οι πρωτεΐνες από αρακά που περιέχουν τα Protein MISKO, σε συνδυασμό με τον κουρκουμά για αντιοξειδωτικά οφέλη, προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, ενώ η υπέροχη γεύση τους θα σε κάνει να τη λατρέψεις.Η μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο είναι ιδανική για να αξιοποιήσεις και ζυμαρικά που σου έχουν περισσέψει (λέμε τώρα) από την προηγούμενη και μπορείς να την απολαύσεις στο σπίτι ή να την πάρεις μαζί σου στη δουλειά, παρέχοντας ενέργεια και θρέψη που θα σε κρατήσουν όλη μέρα! Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 400 γρ Σπαγγέτι Protein MISKO
- 25 γρ. αλάτι
- 4 αυγά σε θερμ. δωματίου
- 250 ml γάλα σε θερμ. δωματίου
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμ. δωματίου
- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ. γ. πιπέρι
- 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. γ. αλάτι προαιρετικά
- 400 γρ cottage cheese σε θερμ. δωματίου
- 250 γρ φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει ρίχνω το αλάτι και τα Σπαγγέτι Protein MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και τα στραγγίζω.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
- Προσθέτω το αλεύρι, το πιπέρι, την πάπρικα, το cottage cheese, τα 2/3 της φέτας και ανακατεύω καλά.
- Τέλος ενσωματώνω στο μείγμα τα στραγγισμένα Σπαγγέτι Protein MISKO και τα μεταφέρω σε λαδωμένο ταψί 27 x 27 εκ.
- Θρυμματίζω από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά συν άλλα 10 στον αέρα.
- Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμη, βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 391kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 24g | Fat: 17g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 1861mg | Potassium: 482mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 428IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 288mg | Iron: 3mg