Μανιτάρια φρικασέ, το ελαφρύ και νόστιμο υγιεινό φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο!Μπορούμε να το σερβίρουμε μόνο του ή να το συνοδεύσουμε με αρωματικό ρύζι basmati ή jasmine για πιο πλούσιο γεύμα. Απαραίτητο φυσικά το φρέσκο ψωμί για να βουτήξουμε στη σάλτσα.Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια μεγάλα λευκά ή τύπου κάστανο κομμένα στα 4
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι αντίδια
- ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 μαρούλια μέτρια χοντροκομμένα
- 1 ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- 1 – 1 ½ λεμόνια το χυμό
- 3 κγ κόρν φλάουρ
Οδηγίες
- Με ένα απορροφητικό χαρτί καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στα τέσσερα.
- Πλένω καλά το μαρούλι, αφαιρώ τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια με τα χέρια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω τα μανιτάρια, τα ανακατεύω και αφήνω να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Βάζω τα αντίδια, τον άνηθο και τα μαρούλια σε δόσεις όσα χωράνε κάθε φορά σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Συνεχίζω με το αλάτι, το πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα, μειώνω την ένταση και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
- Όταν έχει ετοιμαστεί, τσιμπάω τα χοντρά λαχανικά να έχουν μαλακώσει ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 ΚΣ νερό κρύο και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ. Το ρίχνω διάσπαρτα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
- Προσθέτω το χυμό λεμονιού (σταδιακά και δοκιμάζω) και το αφήνω να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά.
- Το βγάζω από την εστία και σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί ή συνοδεύω με αρωματικό ρύζι.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 131kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 459mg | Potassium: 668mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 2044IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 46mg | Iron: 1mg