Ελαφριά αλλά σούπερ χορταστική και δυναμωτική μακαρονοσαλάτα πρωτεΐνης με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Για να την απολαμβάνει όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι, και να μας δίνει τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών αλλά και μια γερή δόση πρωτεΐνης παράλληλα. Με τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, με ντομάτα και σπανάκι η μακαρονοσαλάτα γίνεται πολύχρωμη και διασκεδαστική.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Μακαρονοσαλάτα πρωτείνης ουράνιο τόξο
Μακαρονοσαλάτα πρωτείνης ουράνιο τόξο
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
10 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
35 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
45 Λεπ.
Πιάτο Σαλάτα
Μερίδες 8 Μερίδες
Θερμίδες 429

Υλικά

  • 500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
  • 35 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. αρακά
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 8-10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας + 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. φέτα σε κυβάκια

Σως:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ½ λεμονιού το χυμό
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 10-12 λεπτά.
  • Τα στραγγίζω ραντίζω με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τον αρακά, γεμίζω με νερό να τον σκεπάζει 1 εκ. μαζί με 1 κ. γ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. αλάτι και τον αφήνω να σιγοβράζει σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει (20 λεπτά περίπου).
  • Τον στραγγίζω και τον αφήνω κι αυτόν να κρυώσει.
  • Για τη σως σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο, ½ κ. γ. σκόρδο, το χυμό ½ λεμονιού, ½ κ. γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα βρασμένα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO, την πιπεριά Φλωρίνης, τις ελιές, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τον αρακά, 1 κ. γ. αλάτι και τη σως γιαουρτιού.
  • Ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά, τελευταία προσθέτω τη φέτα σε κυβάκια και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 429kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 16g | Fat: 16g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.001g | Cholesterol: 24mg | Sodium: 2661mg | Potassium: 283mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 917IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 177mg | Iron: 2mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram