ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ

Λουκανικόπιτα

Λουκανικόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας που κόβοντας την ξεχειλίζει η γέμιση με τα λουκάνικα, η τυρένια μπεσαμέλ και τα κομματάκια ντομάτας που δίνουν υγρασία στο στόμα.

Αλμυρή λάβα που χύνεται στο στόμα και δεν μπορείς να της αντισταθείς!
Μια πίτα ξεχωριστή που πρέπει αν δοκιμάσεις άμεσα…

Με τη σφολιάτα ΚΑΡΔΙΣ από τα LIDL, η πίτα είναι παιχνιδάκι, δεν φοβάσαι μην σου κολλήσει και θα βγει το πιο άρτιο αποτέλεσμα. Φυσικά για λουκάνικα χρησιμοποίησε τύπου Φρανκφούρτης ΑΓΡΟΙΚΙΑ από τα LIDL χωρίς γλουτένη από 80% χοιρινό κρέας.
λουκανικόπιτα με σφολιάτα
 
λουκανικόπιτα με σφολιάτα
λουκανικόπιτα με σφολιάτα
Εκτύπωση Συνταγής
3.4 from 10 votes
Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Χρόνος Ψύξης15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 55 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 396kcal

Υλικά

  • 300 γρ 6 λουκάνικα -1 συσκευασία τύπου Φρανκφούρτης ΑΓΡΟΙΚΙΑ από τα LIDL
  • 1 φύλλο 425γρ σφολιάτας ΚΑΡΔΙΣ από τα LIDL
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ βούτυρο
  • 400 ml γάλα ζεστό
  • 2 κγ μουστάρδα
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ½ κγ πάπρικα καπνιστή
  • 250 γρ κασέρι τριμμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 αυγό για επάλειψη

Οδηγίες

  • Τρίβω τα λουκάνικα στον χοντρό τρίφτη.
  • Στο τηγάνι σε δυνατή ένταση σοτάρω τα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης ΑΓΡΟΙΚΙΑ από τα LIDL.
  • Προσθέτω τις πιπεριές και τις αφήνω να μαραθούν. Τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Στην κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι αφήνοντας το να καβουρδιστεί για 3 λεπτά.
  • Ρίχνω λίγο λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί από το μείγμα και περιμένω μέχρι να γίνει κρεμμώδες.
  • Το βγάζω από την εστία προσθέτω τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύω να λιώσει.
  • Κόβω μια ντομάτα σφιχτή σε ροδέλες και τις ταμπονάρω να φύγουν τα περίσσεια υγρά της σε απορροφητικό χαρτί.
  • Έχω βγάλει από την κατάψυξη πριν 2 ώρες ένα φύλλο σφολιάτας ΚΑΡΔΙΣ από τα LIDL και το αφήνω μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα (ή με λαδόκολλα που θα βοηθήσει έπειτα στο να βγει από τη φόρμα).
  • Τοποθετώ κατά μήκος στη σειρά τις ροδέλες της ντομάτας και απλώνω πάνω τους τη γέμιση της μπεσαμέλ.
  • Βάζω πάνω της το μείγμα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές και κλείνω με το υπόλοιπο φύλλο που περισσεύει αριστερά και δεξιά δημιουργώντας πιέτες με τα δάχτυλά μου στην ένωση, ώστε να κλείσει καλά το φύλλο και να μην ανοίξει στη συνέχεια.
  • Βάζω τη φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστο 15 λεπτά.
  • Τη βγάζω από το ψυγείο, απλώνω το χτυπημένο αυγό αραιωμένο με 1 ΚΣ νερό, πασπαλίζω με σουσάμι και βάζω απευθείας στους 200*C στον αέρα για 10 λεπτά. Μειώνω τη θερμοκρασία στους 180*C και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρυσαφί χρώμα, για περίπου άλλα 60 λεπτά.
  • Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει 20-30 λεπτά πριν την ξεφορμάρω στην πιατέλα.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

· Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τα Lidl hellas

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 396kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 12g | Fat: 29g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 53mg | Sodium: 616mg | Potassium: 159mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 473IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 198mg | Iron: 1mg