Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια light πρωτεϊνική πίτα! Φουσκωτή πίτα με ΜΟΝΟ 2 υλικά, δροσερή σαλάτα και μια σως γεμάτη πρωτεΐνη! ✔️ Χαμηλή σε θερμίδες✔️ τέλεια για κάθε στιγμή της μέρας✔️ έτοιμη σε λίγα λεπτά Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
Σαλάτα:
- 16 ντοματίνια κομμένα στα 4
- 2 αγγούρια καρέ
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Σως:
- 1 αβοκάντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- ½ λεμονιού το χυμό
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το γιαούρτι και το αλάτι να γίνει ένα ζυμαράκι. Το σκεπάζω και το αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί σε θερμ. δωματίου.
- Κόβω το ζυμαράκι σε 4 ίσα μέρη, πλάθω κάθε ένα σε μπαλίτσα και με τον πλάστη τα ανοίγω στρόγγυλα σε διάμετρο 10-12 εκ.
- Τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C, στις αντιστάσεις για 7 λεπτά περίπου (να φουσκώσουν).
- Σε ένα μπολ λιώνω το αβοκάντο και το ανακατεύω με το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το χυμό του λεμονιού.
- Κόβω κάθε πίτα στην άκρη και την ανοίγω στη μέση και βάζω 1-2 κουταλιές από το προηγούμενο μείγμα.
- Τεμαχίζω τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα αγγούρια καρέ, ραντίζω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και γεμίζω τις πίτες με τα λαχανικά.
- Σερβίρω αμέσως.
- Μπορώ να τα κρατήσω (τη σως και τα λαχανικά στο ψυγείο) και να «μοντάρω» τις πίτες αργότερα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 324kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 12g | Fat: 16g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 3mg | Sodium: 46mg | Potassium: 536mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 496IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 94mg | Iron: 1mg