Δροσερό, σούπερ σοκολατένιο γλυκό για το καλοκαιράκι!Κορμός μπισκότο σοκολάτα, εύκολος και απολαυστικός. Ένα κομμάτι σίγουρα δεν σου φτάνει γι αυτό…κάνε τα κουμάντα σου. Γλυκό μπισκότο, ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε, σοκολατένια πραλίνα σε πολλαπλές στρώσεις και τραγανό φουντούκι από πάνω σε αποτελειώνει. Όχι, αν μπορείς ΄να αντισταθείς, εδώ θα σε δω.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 250 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 120 ml γάλα ή καφέ κρύο
- 150 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 80 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ πραλίνα φουντουκιού για γαρνίρισμα
- 20 γρ φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Στο μπολ χτυπάω το μασκαρπόνε να μαλακώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω, να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
- Ραντίζω μια φόρμα 11x25 εκ με νερό και την καλύπτω με μεμβράνη.
- Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα στο γάλα( ή καφέ) και στρώνω τη βάση με αυτά (φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά).
- Απλώνω πάνω τους το 1/3 του μείγματος μασκαρπόνε και ραντίζω με την πραλίνα( μπορώ να μην έχω ζεστάνει λίγό για να είναι πιο ρευστή).
- Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές, μπισκότα-μασκαρπόνε-πραλίνα.
- Καλύπτω με μια τελευταία 4η στρώση μπισκότων, καλύπτω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Αφού κρυώσει, το αναποδογυρίζω στην πιατέλα, αφαιρώ τη μεμβράνη και απλώνω από πάνω ομοιόμορφα πραλίνα.
- Πασπαλίζω με τριμμένα φουντούκια και βάζω στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 431kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 6g | Fat: 30g | Saturated Fat: 19g | Cholesterol: 43mg | Sodium: 112mg | Potassium: 188mg | Fiber: 2g | Sugar: 23g | Vitamin A: 592IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 103mg | Iron: 2mg