Όλοι αγαπάμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά τι γίνεται όταν η υγεία συναντά την απόλαυση; Ανακαλύψτε τη νέα μου αγαπημένη συνταγή: υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη που φτιάχνονται στο φούρνο!Αυτοί οι υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια γευστική συνταγή χωρίς πολύ λάδι. Η μυρωδιά που αναδύεται από το φούρνο καθώς ψήνονται, θα σας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις!Το μυστικό είναι η προσθήκη βρώμης, η οποία προσδίδει μια υπέροχη υφή και διατηρεί τους κολοκυθοκτέδες υγρούς και τραγανούς. Προσθέτοντας αυτή την πινελιά, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το αγαπημένο σας έδεσμα χωρίς να αισθάνεστε ενοχές.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 620 γρ. (4 μεγάλα) κολοκύθια
- 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια στραγγισμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ρεγκάτο σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτα σε κυβάκια
- 30 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 3 κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ. γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- 2 αυγά
- 12 κ. σ. αλεύρι βρώμης*
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο για επάλειψη
Οδηγίες
- Στον τρίφτη της ντομάτας τρίβω τα κολοκυθάκια, τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, προσθέτω ¼ κ. γ. αλάτι και τα αφήνω για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
- Τα βάζω σε τουλπάνι από γάζα (ή πετσέτα κουζίνας ή στις παλάμες μου) και τα στραγγίζω καλά.
- Κόβω τη ντομάτα σε κυβάκια, τη βάζω κι αυτή σε σουρωτήρι με ½ κ. γ. αλάτι και την αφήνω κι αυτή τον ίδιο χρόνο με τα κολοκυθάκια να στραγγίξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη στραγγισμένη ντομάτα, τα φρ. κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,, το ρεγκάτο και τη φέτα σε κυβάκια, το τριμμένο ρεγκάτο, , το βασιλικό, ½ κ. γ. αλάτι, το πιπέρι, τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτω το αλεύρι βρώμης και φτιάχνω τους κολοκυθοκεφτέδες.
- Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το αλείφω με ½ κ. σ. ελαιόλαδο, βάζω σε απόσταση τους κεφτέδες, τους ραντίζω με άλλο ½ κ. σ. ελαιόλαδο που αλείφω με το πινέλο.
- Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- *Για να το φτιάξω αλέθω πολύ καλά τη βρώμη στον πολυκοφτή να γίνει σε μορφή αλευριού.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 122kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 478mg | Potassium: 233mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 482IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 192mg | Iron: 1mg