Όλοι αγαπάμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά τι γίνεται όταν η υγεία συναντά την απόλαυση; Ανακαλύψτε τη νέα μου αγαπημένη συνταγή: υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη που φτιάχνονται στο φούρνο!
Αυτοί οι υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια γευστική συνταγή χωρίς πολύ λάδι. Η μυρωδιά που αναδύεται από το φούρνο καθώς ψήνονται, θα σας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις!
Το μυστικό είναι η προσθήκη βρώμης, η οποία προσδίδει μια υπέροχη υφή και διατηρεί τους κολοκυθοκτέδες υγρούς και τραγανούς. Προσθέτοντας αυτή την πινελιά, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το αγαπημένο σας έδεσμα χωρίς να αισθάνεστε ενοχές.
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη στο φούρνο
Κολοκυθοκεφτέδες με βρώμη στο φούρνο
4.41 from 27 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 Ώρα
Συνολικός
Χρόνος
50 Λεπτά
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 122

Υλικά

  • 620 γρ. (4 μεγάλα) κολοκύθια
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια στραγγισμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο σε κυβάκια
  • 100 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 30 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 3 κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ¼ κ. γ. πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 12 κ. σ. αλεύρι βρώμης*
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Στον τρίφτη της ντομάτας τρίβω τα κολοκυθάκια, τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, προσθέτω ¼ κ. γ. αλάτι και τα αφήνω για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  • Τα βάζω σε τουλπάνι από γάζα (ή πετσέτα κουζίνας ή στις παλάμες μου) και τα στραγγίζω καλά.
  • Κόβω τη ντομάτα σε κυβάκια, τη βάζω κι αυτή σε σουρωτήρι με ½ κ. γ. αλάτι και την αφήνω κι αυτή τον ίδιο χρόνο με τα κολοκυθάκια να στραγγίξει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη στραγγισμένη ντομάτα, τα φρ. κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,, το ρεγκάτο και τη φέτα σε κυβάκια, το τριμμένο ρεγκάτο, , το βασιλικό, ½ κ. γ. αλάτι, το πιπέρι, τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτω το αλεύρι βρώμης και φτιάχνω τους κολοκυθοκεφτέδες.
  • Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το αλείφω με ½ κ. σ. ελαιόλαδο, βάζω σε απόσταση τους κεφτέδες, τους ραντίζω με άλλο ½ κ. σ. ελαιόλαδο που αλείφω με το πινέλο.
  • Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • *Για να το φτιάξω αλέθω πολύ καλά τη βρώμη στον πολυκοφτή να γίνει σε μορφή αλευριού.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 122kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 478mg | Potassium: 233mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 482IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 192mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram