Φτιάξε μια ελαφριά και γευστική vegetarian συνταγή που θα σε ενθουσιάσει! Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με σπανάκι, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, δημιουργούν ένα πιάτο που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την απόλαυση.Το τρυφερό σπανάκι αγκαλιάζει τα ζυμαρικά, ενώ η αρωματική σάλτσα ντομάτας προσθέτει βάθος γεύσης. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα χορτοφαγικό πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.Εύκολη στην προετοιμασία, είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κανελόνια αντί για κοχύλια.Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 200 γρ κοχύλια ζυμαρικά
- 25 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Γέμιση:
- 300 γρ σπανάκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ cottage cheese
- 100 γρ φέτα
Σάλτσα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 700 γρ τριμμένες ντομάτες
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα με νερό στα 2/3 της που βράζει ρίχνω 1 κ.σ. αλάτι και τα κοχύλια. Μειώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας τους (aldente).
- Τα στραγγίζω και ραντίζω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Στο τηγάνι σε δυνατή ένταση ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω το σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο), αφήνω να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Βγάζω το τηγάνι από την εστία, το αφήνω να κρυώσει και το κόβω με το μαχαίρι.
- Το μεταφέρω σε ένα μπολ και το αναμιγνύω με το cottage cheese και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε δυνατή ένταση, σοτάρω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, προσθέτω το σκόρδο, τον πελτέ αφήνω ½ λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, μειώνω την ένταση, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά 9αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτω λίγο νερό για να μείνει ζουμερή στο τέλος).
- Στο ταψί απλώνω τη μισή ποσότητα της σάλτσας και γεμίζω ένα-ένα τα ζυμαρικά κοχύλια με το μείγμα με το σπανάκι βάζοντας 1 ½ κ.σ. σε κάθε ένα.
- Αφού γεμίσω το ταψί, απλώνω την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψί, πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα και το βάζω πίσω στο φούρνο στον αέρα αυτή τη φορά για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 521kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 24g | Fat: 23g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 3499mg | Potassium: 1160mg | Fiber: 7g | Sugar: 12g | Vitamin A: 7764IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 394mg | Iron: 6mg