ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Κέικ με βερίκοκα και αμύγδαλο

Καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και αμύγδαλο, για να απολαμβάνουμε με τον καφέ μας, για πρωινό ή για γλυκό μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Εύκολο και φρουτένιο με τα μελωμένα βερίκοκα και πλούσια γεύση αμυγδάλου μέσα του, είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της μέρας.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα βερίκοκα και με ροδάκινα ή να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια φρούτα και από κονσέρβα αν δεν είναι η εποχή τους.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Κέικ με βερίκοκα και αμύγδαλο
κέικ με βερίκοκα και αμύγδαλο
Εκτύπωση Συνταγής
4.67 from 6 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 40 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 415kcal

Εξοπλισμός

  • 1 μέτριο μπολ
  • 1 μεγάλο μπολ
  • 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ

Υλικά

  • 5 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ σκόνη αμυγδάλου
  • 3 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ + 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 2 κγ μπεικιν παουντερ
  • 200 ml γάλα
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ΚΣ φιλέ αμυγδάλου
  • Άχνη για γαρνίρισμα
  • Έξτρα φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Κόβω τα βερίκοκα στη μέση, αφαιρώ το κουκούτσι και το κοτσάνι τους. Τα πασπαλίζω με 1 ΚΣ ζάχαρη και τα αφήνω.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίζω προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
  • Αρωματίζω με το ξύσμα των λεμονιών και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίχνω το αμύγδαλο σε σκόνη (χτυπάω στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι) και το γάλα ενδιάμεσα.
  • Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τελειώνω με το αλεύρι.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 26 εκ διαμέτρου και ρίχνω το μείγμα του κέικ.
  • Κόβω σε λεπτές φέτες τα βερίκοκα και τα τοποθετώ πάνω στο μέιγμα μαζί με τα υγρά που έχουν κατεβάσει τα φρούτα.
  • Πασπαλίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
  • Τσεκάρω με ένα μαχαίρι τρυπώντας στη μέση του κέικ για να δω αν είναι έτοιμο.
  • Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά πριν βγάζω το κέικ από τη φόρμα και το βάλω στην πιατέλα.
  • Το αφήνω να κρυώσει και γαρνίρω με λίγη άχνη ζάχαρη και έξτρα φιλέ αμυγδάλου.
  • Αν το συνοδεύσω με μια μπάλα παγωτό είναι τέλειο για επιδόρπιο!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 415kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 7g | Fat: 22g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 157mg | Potassium: 251mg | Fiber: 2g | Sugar: 29g | Vitamin A: 825IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 94mg | Iron: 2mg
2020-06-30T14:04:03+03:0030 Ιουνίου 2020|Γλυκά, Κέικ - Τάρτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|