ΚΑΡΟΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ

Καρότα σφολιάτας με κρέμα τυρί

Καρότα σφολιάτας με κρέμα τυρί και κοτόπουλο, ένα εντυπωσιακό πασχαλινό ορεκτικό για το γιορτινό μας τραπέζι.


Ιδανικό και για μπουφέ σε γιορτές και πάρτι χάρη στο ιδιαίτερο σχήμα του!


Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!


Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Καρότα σφολιάτας με κρέμα τυρί
Καρότα σφολιάτας με κρέμα τυρί
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα
Μερίδες: 15 Κομμάτια
Θερμίδες: 213kcal

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 ΚΣ κουρκουμά
  • Σγουρό μαρούλι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ βραστό κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 4 ΚΣ μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ κγ αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι

Οδηγίες

  • Φτιάχνω από χαρτόνι κώνους, τους τυλίγω με αλουμινόχαρτο και τους αλείφω με ελαιόλαδο.
  • Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη.
  • Κόβω κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς του λωρίδες πλάτους 1 εκ, βγαίνουν 14 – 15.
  • Με κάθε λωρίδα σφολιάτας τυλίγω από την κορφή κάθε κώνο φροντίζοντας να καλύπτει λίγο κάθε γύρισμα το επόμενο (δηλ. να καλύπτει λίγο κάθε λωρίδα την επόμενη για να μην υπάρχει άνοιγμα).
  • Σε ένα μπολάκι βάζω τον κουρκουμά με ελάχιστο νερό (το βάζω λίγο λίγο με ένα κουταλάκι) ίσα να γίνει μια πάστα.
  • Με το πινέλο αλείφω τους κώνους με τον κουρκουμά και τους ψήνω στο φούρνο στους 200*C για 10 λεπτά.
  • Τους βγάζω και τους αφήνω να κρυώσουν.
  • Για τη γέμιση σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω την κρέμα τυρί να μαλακώσει.
  • Προσθέτω τα κομματάκια του κοτόπουλου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω καλά το μείγμα.
  • Το βάζω σε ένα κορνέ, κόβω μεγάλο άνοιγμα στην άκρη του (για να μπορεί να περάσει το κοτόπουλο) και γεμίζω τις σφολιάτες φροντίζοντας να γεμίσουν μέχρι την άκρη με το μείγμα.
  • Κόβω τις άκρες από το σγουρό μαϊντανό, τον τυλίγω και τον στερεώνω στο πάνω σημείο στη γέμιση δημιουργώντας το σχήμα του καρότου.
  • Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΤΙΠ:

  • Την γέμιση μπορώ να την έχω φτιάξει από πριν, την φυλάω σκεπασμένη στο ψυγείο και την βγάζω από αυτό 1 ώρα πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Η σφολιάτα πρέπει να φτιαχτεί την ίδια μέρα που θα τα σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 213kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 5g | Fat: 16g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 41mg | Sodium: 363mg | Potassium: 77mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1036IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 37mg | Iron: 1mg