Αυτά τα πιτάκια δεν έχεις λόγο να μην τα απολαύσεις! Είναι εύκολα, γρήγορα και σου προτείνω τρόπους για να γίνουν πιο ελαφριά ώστε να μπορείς να τα φτιάχνεις συχνά.
Μυζηθροπιτάκια με τραγανό φύλλο κρούστας πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα, που σπάει και βγαίνει από μέσα η γλυκιά μυζήθρα που του δίνει όλη τη νοστιμιά. Είναι σίγουρο ότι όταν τα φτιάξεις, θα τα επαναλάβεις, ξανά και ξανά.
Διάβασε τα ΤΙΠΣ στο τέλος της συνταγής για να δεις τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορείς να δοκιμάσεις. ΕΔΩ μπορείς να δεις τα μυζηθροπιτάκια με το παραδοσιακό φύλλο.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εύκολα μυζηθροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Εύκολα μυζηθροπιτάκια με φύλλο κρούστας
5 from 4 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
45 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 36 Κομμάτια
Θερμίδες 110

Υλικά

  • 450 γρ φύλλο κρούστας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 700 γρ γλυκιά νωπή μυζήθρα
  • 80 γρ ζάχαρη 5ΚΣ
  • 1 γερή πρέζα κανέλα
  • 100 γρ ζάχαρη για επάλειψη
  • ¼ κγ κανέλα για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Αφού έχω στραγγίξει τη μυζήθρα σε απορροφητικό χαρτί για 1-2 μέρες, την κόβω σε κομμάτια και με το πιρούνι τη λιώνω.
  • Τη βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω 80 γρ ζάχαρη, 1 γερή πρέζα κανέλα και τα ανακατεύω.
  • Βάζω τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο και τα κόβω όλα μαζί (κατά μήκος της μεγάλης πλευράς), στα 3 ή τα 4 ίσα μέρη (ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλω).
  • Βάζω από 1 κγ γέμιση μυζήθρας σε κάθε λωρίδα φύλλου στο κάτω μέρος στη μέση και αλείφω τα υπόλοιπα φύλλα με ελαιόλαδο.
  • Τυλίγω κάθε φύλλο σε τριγωνάκια διαγώνια, φροντίζοντας να τα κλείσω καλά στην άκρη.
  • Ραντίζω με ελαιόλαδο τη λαδόκολλα που έχω στο ταψί και απλώνω πάνω τα πιτάκια.
  • Τα ραντίζω κι από πάνω με ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στον αέρα, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Σε ένα πιάτο αναμειγνύω τη ζάχαρη με την κανέλα και όταν ψηθούν τα πιτάκια τα περνάω ένα-ένα από το μείγμα να κολλήσει η ζάχαρη πάνω του και από τις δύο πλευρές.
  • Τα βάζω στην πιατέλα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

ΤΙΠ:

  • Τα μυζηθροπιτάκια μπορούν να γίνουν και τηγανιτά, πιο γρήγορα, σε μια κατσαρόλα με 3 εκ λάδι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη της γέμισης με μέλι και τη ζάχαρη που τα πασπαλίζουμε στο τέλος πάλι με μέλι και καρύδια ψιλοκομμένα ή καβουρδισμένο σουσάμι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 110kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 115mg | Potassium: 21mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | Vitamin A: 87IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 41mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram