Για τις στιγμές που θέλουμε ένα σούπερ σοκολατένιο, εύκολο γλυκό, χωρίς να μείνουμε πολλή ώρα στην κουζίνα.
Βελούδινος, σοκολατένιος κορμός, που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και την πολύ δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο.
Σερβίρεται εύκολα, δύσκολα μένει για μέρες στο ψυγείο, γιατί η νόστιμη σοκολάτα του λιώνει στο στόμα και η γαρνιρισμένη πραλίνα με τα αμύγδαλα δίνουν τον τραγανό τόνο που χρειάζεται το γλυκό.
Επίσης είναι από τους κορμούς που δεν χρειάζεται να τον βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο να σερβίρεις. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξεις και όλοι θα νομίζουν ότι έκανες υπερπροσπάθεια, χωρίς να ιδρώσει το δαχτυλάκι σου!
Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Εύκολος κορμός σοκολάτας με τέσσερα υλικά
Εύκολος κορμός σοκολάτας με τέσσερα υλικά
3.84 from 31 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 6 Ωρ.
Συνολικός
Χρόνος
30 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 271

Εξοπλισμός

  • Φόρμα 11χ22 εκ

Υλικά

  • 400 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
  • 120 γρ άχνη ζάχαρη
  • 14 γρ ζελατίνη σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα:

  • 30 γρ πραλίνα
  • 10 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα χοντροκομμένα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml κρέμα γάλακτος και μέσα της ανακατεύω την ζελατίνη αφήνοντάς τα για 10 λεπτά.
  • Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη τα χτυπάω με το μίξερ, μέχρι να σφίξει το μείγμα σε σαντιγί (5-7 λεπτά).
  • Σε άλλο μπολ βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την λιώνω είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.
  • Αφού έχει περάσει η ώρα, ρίχνω το μείγμα της ζελατίνης σε ένα κατσαρόλακι και το ζεσταίνω σε χαμηλή ένταση, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Τη ρίχνω μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.
  • Αν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο (δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή) τη ρίχνω στη σαντιγί και χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν.
  • Προετοιμάζω τη φόρμα καλύπτοντας το εσωτερικό της με μεμβράνη (να προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας) και ρίχνω το μείγμα σε αυτή.
  • Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια της και χτυπάω τη φόρμα λίγο στον πάγκο να φύγει τυχών αέρα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Βγάζω αφαιρώ τη μεμβράνη και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης το αποκολλώ (αν είναι πολύ παγωμένο βοηθάει να το ζεστάνω εξωτερικά με τα χέρια μου).
  • Ζεσταίνω ελάχιστα την πραλίνα για να είναι πιο ρευστή και τη μεταφέρω στο κορνέ.
  • Γαρνίρω από πάνω τον κορμό δημιουργώντας γραμμές με την πραλίνα) και πασπαλίζω λίγα αμύγδαλα να κολλήσουν σε αυτή.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 271kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 2g | Fat: 13g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 46mg | Sodium: 20mg | Potassium: 35mg | Sugar: 37g | Vitamin A: 495IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 27mg