Η εποχή του μήλου και η ανάγκη για γευστικά επιδόρπια είναι εδώ! Ευτυχώς, έχω την τέλεια λύση: μια εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα.Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη, γλυκιά απόλαυση χωρίς πολύ κόπο! Τι χρειάζεσαι; Μήλα, αν έχεις από τον κήπο σου ακόμα καλύτερα, μερικά απλά υλικά και λίγο χρόνο! Το άρωμα που αναδύεται από το φούρνο, είναι ασύγκριτο. Και το καλύτερο; Το σπίτι θα μυρίσει φθινόπωρο!Ετοίμασε τον καφέ ή το τσάι σου και ετοιμάσου να τα απολαύσεις μαζί με ένα κομμάτι της υπέροχης μηλόπιτας. Είναι η τέλεια λύση για μια γρήγορη γλυκιά απόδραση από την καθημερινότητα… Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 1 μήλο
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 ml γάλα πλήρες
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 70 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. κόρν φλάουρ
- 1 μικρό αυγό για επάλειψη
- Λίγη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύω.
- Προσθέτω τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, αναδεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
- Τη μεταφέρω σε επίπεδο σκεύος και τη σκεπάζω με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια της) και την αφήνω να κρυώσει.
- Ξεφλουδίζω το μήλο, το κόβω σε λεπτές φέτες (είτε με το μαντολίνο, είτε με τον αποφλοιωτή) και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρω να φύγουν τα υγρά τους.
- Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάω το μισό.
- Αφού έχει κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύω με το σύρμα να αφρατέψει και την απλώνω στο μέρος της σφολιάτας που τρύπησα.
- Πάνω της τοποθετώ τις φέτες των μήλων (να καλύπτει λίγο η μια την άλλη) και τις σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας.
- Την αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει.
- Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας λίγη άχνη από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Αυτή η εύκολη μηλόπιτα δεν έχει κάνελα/γαρύφαλλo/ καρύδια/ σταφίδες με τα οποία συνήθως συνδυάζουμε τα μήλα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα προσθέσουμε μέσα στη γέμιση.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 368kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 6g | Fat: 21g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 0.004g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 152mg | Potassium: 118mg | Fiber: 1g | Sugar: 13g | Vitamin A: 120IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 52mg | Iron: 2mg