Η εποχή του μήλου και η ανάγκη για γευστικά επιδόρπια είναι εδώ! Ευτυχώς, έχω την τέλεια λύση: μια εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα.
Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη, γλυκιά απόλαυση χωρίς πολύ κόπο! Τι χρειάζεσαι; Μήλα, αν έχεις από τον κήπο σου ακόμα καλύτερα, μερικά απλά υλικά και λίγο χρόνο! Το άρωμα που αναδύεται από το φούρνο, είναι ασύγκριτο. Και το καλύτερο; Το σπίτι θα μυρίσει φθινόπωρο!
Ετοίμασε τον καφέ ή το τσάι σου και ετοιμάσου να τα απολαύσεις μαζί με ένα κομμάτι της υπέροχης μηλόπιτας. Είναι η τέλεια λύση για μια γρήγορη γλυκιά απόδραση από την καθημερινότητα…
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα
Εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα
5 from 5 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
45 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 8 Κομμάτια
Θερμίδες 368

Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 μήλο
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 μικρό αυγό για επάλειψη
  • Λίγη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες
 

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύω.
  • Προσθέτω τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  • Βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, αναδεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
  • Τη μεταφέρω σε επίπεδο σκεύος και τη σκεπάζω με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια της) και την αφήνω να κρυώσει.
  • Ξεφλουδίζω το μήλο, το κόβω σε λεπτές φέτες (είτε με το μαντολίνο, είτε με τον αποφλοιωτή) και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρω να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάω το μισό.
  • Αφού έχει κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύω με το σύρμα να αφρατέψει και την απλώνω στο μέρος της σφολιάτας που τρύπησα.
  • Πάνω της τοποθετώ τις φέτες των μήλων (να καλύπτει λίγο η μια την άλλη) και τις σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας.
  • Την αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας λίγη άχνη από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Αυτή η εύκολη μηλόπιτα δεν έχει κάνελα/γαρύφαλλo/ καρύδια/ σταφίδες με τα οποία συνήθως συνδυάζουμε τα μήλα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα προσθέσουμε μέσα στη γέμιση.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 368kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 6g | Fat: 21g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 0.004g | Cholesterol: 42mg | Sodium: 152mg | Potassium: 118mg | Fiber: 1g | Sugar: 13g | Vitamin A: 120IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 52mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram