Δροσερό βόμβα γιαουρτογλυκό με φράουλες, εντυπωσιακό και ελαφρύ για να απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι.
Σοκολατένιο πέπλο τυλίγει τη φραουλένια γέμιση και στο τέλος τα μπισκότα αφήνουν την γλύκα τους σε αυτό το επιδόρπιο που μπορεί να σερβιριστεί κάθε στιγμή. Είτε μόνο του το απόγευμα στη βεράντα είτε ακόμα και μετά από το δείπνο αφού δεν βαραίνει καθόλου, είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρωθεί η βραδιά.
Η γεμάτη γεύση και η πλούσια υφή από το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό εγγυάται το τέλειο αποτέλεσμα, στο γλυκό αυτό που όλοι θα νομίζουν ότι είναι από ζαχαροπλαστείο!
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Βόμβα γιαουρτογλυκό με φράουλες
Βόμβα γιαουρτογλυκό με φράουλες
5 from 9 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
45 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 4 Ωρ. 30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
45 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 16 Κομμάτια
Θερμίδες 209

Υλικά

  • 1000 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό πλήρες
  • 600 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ πλήρες
  • 200 γρ ζελέ φράουλα
  • 14 μπισκότα πτι-μπερ

Για γαρνίρισμα:

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Φράουλες

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ρίχνω ζεστό 240 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ πλήρες και μέσα του διαλύω το ζελέ φράουλας. Προσθέτω άλλα 240 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ πλήρες κρύο αυτή τη φορά και ανακατεύω καλά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό πλήρες να αφρατέψει και βάζω το μείγμα με το ζελέ.
  • Βρέχω ένα ανοξείδωτο μπολ 21 εκ με νερό και το καλύπτω με μεμβράνη και ρίχνω το γιαουρτένιο μείγμα μέσα (αν θέλω πιο έντονο χρώμα στο μείγμα μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής).
  • Το βάζω στο ψυγείο για 1 ½ ώρα (ή στην κατάψυξη για 45’) να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνω τα υπόλοιπα 60 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ πλήρες και βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα. Τα στραγγίζω καλά και τα απλώνω πάνω από το μείγμα να καλυφθεί όλη η γέμιση.
  • Καλύπτω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνω την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, προσθέτω την κρέμα γάλακτος που έχω ζεστάνει, αφήνω 1 λεπτό και ανακατεύω καλά να γίνει μια ρευστή γκανάζ.
  • Βγάζω το μπολ από το ψυγείο, αναποδογυρίζω το γλυκό στην πιατέλα και το λούζω με τη γκανάζ.
  • Με μια σπάτουλα την απλώνω να το καλύψει όλο. Με ένα μαχαίρι «κόβω» περιμετρικά τη γκανάζ που περισσεύει και την απομακρύνω.
  • Κόβω τις φράουλες σε λεπτές φέτες και γαρνίρω περιμετρικά το γλυκό καθώς και στο πάνω μέρος.
  • Ιδανικά το αφήνω όλη τη νύχτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη  ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 209kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 136mg | Potassium: 183mg | Fiber: 1g | Sugar: 23g | Vitamin A: 272IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 133mg | Iron: 1mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram