Υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου με μόνο 2 υλικά και χωρίς ζάχαρη: η απόλυτη απλότητα στη γεύση! Μαστιχωτά και με τραγανή υφή, αυτά τα μπισκότα είναι γεμάτα με το πλούσιο άρωμα αμυγδάλου. Φτιάχνονται πανεύκολα και μπορούν να γίνουν και σε vegan εκδοχή, αντικαθιστώντας το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου. Είναι ιδανικά για πρωινό ή ως συνοδευτικό για το τσάι ή τον καφέ σου, ενώ αποτελούν την τέλεια γευστική επιλογή αν θες κάτι υγιεινό και πεντανόστιμο.Απλά, νόστιμα και θρεπτικά μπισκότα που θα γίνουν η νέα αγαπημένη σου συνήθεια! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 350 γρ αμύγδαλα
- 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 2 κ. σ. αμύγδαλα χοντροκομμένα για γαρνίρισμα προαιρετικά
Οδηγίες
- Βάζω στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα και τα χτυπάει να γίνουν σκόνη (σε δόσεις για να μην καεί).
- Προσθέτω το μέλι και χτυπάω ξανά να γίνει μια πάστα σφιχτή το μείγμα.
- Πλάθω μπάλες των 34-35 γρ κάθε μια και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί, στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
- Πάνω σε κάθε μπάλα τοποθετώ ένα μικρό αντικολλητικό χαρτί και με μια επίπεδη επιφάνεια (ποτήρι ή σπάτουλα) την πιέζω, να ισιώσει και να γίνει εκ.
- Πασπαλίζω πάνω σε κάθε ένα από λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα πιέζω να κολλήσουν.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 10 λεπτά (μόλις αρχίσει να σκουραίνει η βάση τους είναι έτοιμα).
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 175kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 6g | Fat: 13g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.004g | Sodium: 1mg | Potassium: 197mg | Fiber: 3g | Sugar: 7g | Vitamin A: 0.3IU | Vitamin C: 0.04mg | Calcium: 72mg | Iron: 1mg