Ζουμερή σοκολατόπιτα, το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας. Αφράτη και εύκολη ικανοποιεί κάθε γλυκιά επιθυμία μας. Κι αφού ακόμα ο καιρός είναι ζεστός συνοδεύεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.
Υλικά
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ ζάχαρη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 115 γρ βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
- 240 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- 30 γρ κακάο
Για τη σως:
- 500 ml γάλα
- 300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάω είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτω τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει παστέλ κίτρινο χρώμα.
- Ρίχνω την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω και προσθέτω και το γάλα.
- Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ.
- Προετοιμάζω το ταψί ή το πυρέξ (20x30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνω μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
- Ψήνω στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).
- Το βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάω όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω καλά το γάλα, το ρίχνω στην κουβερτούρα αφήνω 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το ρίχνω στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσω να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνω για 2 ώρες να απορροφηθεί.
- Ξανακόβω τα κομμάτια και σερβίρω. Μπορώ να συνοδεύσω με παγωτό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 416kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 7g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 120mg | Potassium: 340mg | Fiber: 1g | Sugar: 53g | Vitamin A: 419IU | Calcium: 163mg | Iron: 2mg