TRIFLE ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΝΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

 

Trifle γιαουρτιού με ντάκο και σως φράουλας

Σήμερα μια και η ζέστη δεν λέει να μας ξεχάσει στο τελείωμα του καλοκαιριού θα κάνω ένα σούπερ εύκολο, γρήγορο και διαιτητικό επιδόρπιο.
Ελαφρύ για το τελείωμα ενός γεύματος, δροσερό για απογευματινό γλυκάκι και καθόλου αμαρτωλό για όσους σκέφτονται τις θερμίδες.
Το μόνο «δύσκολο» είναι ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για τρείς ωρίτσες προκειμένου να έχει σφίξει και κρυώσει αρκετά στο ψυγείο για να το απολαύσουμε.
Trifle γιαουρτιού με ντάκο και σως φράουλας
Trifle γιαουρτιού με ντάκο και σως φράουλας
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος αναμονής3 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος30 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 8 Άτομα
Θερμίδες: 530kcal

Υλικά

  • 2 κρίθινες κουλούρες
  • ½ κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 12 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 12 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κούπα μαρμελάδα φράουλα
  • λίγο νερό για την αραίωση της μαρμελάδας

Οδηγίες

  • Θρυμματίζουμε τις κρίθινες κουλούρες στο multi και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε φροντίζοντας να υγρανθεί όλο το μείγμα του ντάκου και βάζουμε από αυτό σε κάθε ποτήρι από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Σ’ ένα μπολ του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Όταν μετά από 2 περίπου λεπτά αρχίσει να σφίγγει δυναμώνουμε την ταχύτητα. Χτυπάμε λίγο ακόμα ( άλλα 2 λεπτά ) και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο νερό χωρίς όμως  να γίνει πολύ αραιή ίσα να γίνει ρευστή.
  • Βγάζουμε τα ποτήρια και την κρέμα από το ψυγείο. Σε κάθε ποτήρι πάνω από το μείγμα του ντάκου προσθέτουμε λίγη κρέμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε με μια κουταλιά της σούπας σως φράουλας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την διαδικασία 1 κ. σ. ντάκος – κρέμα γιαουρτιού – 1 κ. σ. σως φράουλας και γαρνίρουμε από πάνω με λίγο από το μίγμα του ντάκου.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.

TIPS:

  • Κόβουμε όσο μπορούμε πιο μικρά τα κομματάκια του ντάκου στο multi, βάζοντας κάθε φορά το μισό. Αν έχουμε πιο δυνατό κόφτη μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο ξηρό καρπό όπως το καρύδι στο μίγμα του ντάκου και για διακόσμηση από πάνω.
  • Αντί για μαρμελάδα φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλο φρούτο μας αρέσει ή ακόμα και γλυκό του κουταλιού στη θέση της.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 530kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 13g | Fat: 23g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 67mg | Sodium: 269mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 48g | Vitamin A: 743IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 174mg | Iron: 1mg
2020-06-04T19:43:35+03:0031 Αυγούστου 2014|Ατομικά, Γλυκά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|