[bsa_pro_ad_space id=4]

Ήρθε η ώρα για μίνι γλυκάκι – ντακάκι. Με εξωτική γεύση ψημένης ινδικής καρύδας, καραμέλα και σοκολάτα δεν καταλαβαίνω ότι όλο αυτό βρίσκεται πάνω σε παξιμάδι. Αυτός ο συνδυασμός που τυλίγει το ντακάκι πραγματικά με εξέπληξε και η καραμέλα δεν βαραίνει στο τέλος τη γεύση.


ΜΕΡΙΔΕΣ : 18 – 20 ΝΤΑΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 18 – 20 μικρά ντακάκια
  • 6 – 7 γεμάτες κ.σ. ινδική καρύδα
  • 180 γρ. καραμέλες βουτύρου
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αντιστάσεις πάνω – κάτω στους 180οC. Τοποθετούμε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω την ινδική καρύδα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μόλις σκουρύνει το χρώμα της ( χωρίς να καεί ), βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βάζουμε σε μπεν μαρι να λιώσουν οι καραμέλες, το γάλα και το αλάτι ανακατεύοντας. Μόλις ενωθούν όλα σε ένα υγρό μίγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε το ¼ της καραμέλας και ρίχνουμε ένα στρώμα πάνω στα ντακάκια.
  3. Ενώνουμε καλά τα υπόλοιπα ¾ του μίγματος με την ψημένη ινδική καρύδα και προσθέτουμε με αυτό ένα στρώμα πάνω από την καραμέλα στα παξιμάδια. Αν το μίγμα μας σκληραίνει ζεσταίνουμε πάλι. Αφήνουμε να στεγνώσουν για 20 λεπτά.
  4. Λιώνουμε σε μπεν μαρι (ή στα μικροκύματα ) την κουβερτούρα, βουτάμε το κάτω μέρος των ντάκων σε αυτή και τα τοποθετούμε ανάποδα ( με την καραμέλα κάτω ) πάνω σε λαδόκολλα. Όταν στεγνώσουν, μετά από περίπου 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ραντίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα. Αφήνουμε 15 – 20 λεπτά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.