Σε αυτά τα αυγά δεν ξέρω ποιος μπορεί να αντισταθεί! Οι υφές διαδέχονται η μια την άλλη πηγαίνοντας, στο τέλος, στην καλύτερη τον γλυκό κρόκο. Όταν το δαγκώνεις σπάζοντας την τραγανή κρούστα του, απολαμβάνεις τον μαλακό κιμά και πριν προλάβεις να τον βαρεθείς βρίσκεσαι στο νόστιμο αυγό με τον μελάτο κρόκο του να σπάει στο στόμα σου.

Μια ποικιλία γεύσεων που δένουν κρύβοντας μέσα τους πολλά θρεπτικά στοιχεία γι΄ αυτό άλλωστε τα λατρεύουν και τα παιδιά. Το κρέας με την μορφή του κιμά γίνεται πιο μαλακό και ελκυστικό για τους μικρούς μας φίλους χωρίς να αντιλαμβάνονται τις φακές που κρύβουν μέσα τους. Το αυγό στην καλύτερη μορφή του παρουσιάζεται μετά παίζοντας μαζί τους και ξαφνιάζοντας τα όταν τρέχει από μέσα ο κρόκος του που θέλουν τόσο να προλάβουν.

[bsa_pro_ad_space id=4]

To Paxxi επιλέχθηκε στα επικρατέστερα blogs στην κατηγορία «Best Family Food»  που διοργανώνει το ΒΗΜΑgourmet για τον διαγωνισμό BEST FOOD BLOG AWARDS. Το κοινό έχει ενεργό δράση και με την ψήφο του θα αναδείξει τον αγαπημένο του food blogger, γι’ αυτό όσοι θέλετε μπορείτε με την ψήφο σας να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας ΕΔΩ.

Μαγειρεύουμε με επιλεγμένα ποιοτικά προϊόντα από τον Α.Β. Βασιλόπουλο που μέσα από τον διαδικτυακό του τόπο, διευκολύνει τις αγορές μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε την λίστα αγορών μας, με τις συνταγές μας και τα προϊόντα που χρειαζόμαστε σε κάθε μια. Με τον τρόπο αυτό κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε μια συνταγή ανατρέχουμε εκεί, την επιλέγουμε και βλέπουμε αμέσως τα προϊόντα που χρειαζόμαστε, αν θέλουμε μπορούμε να την εκτυπώσουμε ή να την στείλουμε σε κάποιο φίλο μας.

Για όσους μένουν εντός Αττικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή click2shop για να κάνουν διαδικτυακά τις παραγγελίες τους και να έρχονται κατευθείαν στο σπίτι τους, μόνο με ένα click! Μην ξεχάσετε να βγάλετε την κάρτα Α.Β. Plus για να συγκεντρώνεται πόντους με τις αγορές σας και να μπορείτε να απολαμβάνεται ειδικά προνόμια και προσφορές.





 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 – 7 ΑΥΓΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 μικρά – μέτρια αυγά
  • 100 γρ. φακές
  • ½ ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 1 φέτα (35 γρ) ψωμί, υγρό και τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ. γ. κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κ. γ. γάλα
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό τα αυγά να βράσουν. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό τα αφήνω για 3 με 3,5 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους) και τα βγάζω. Αφαιρώ το ζεστό νερό και τα ξεπλένω 2 – 3 φορές με κρύο νερό (μόλις ζεσταθεί το νερό το αλλάζω). Μόλις κρυώσουν τελείως τα αυγά, τα ξεφλουδίζω προσεκτικά γιατί είναι πολύ μαλακά.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό ρίχνω τια φακές και τις αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζω, βάζω πάλι στο κατσαρολάκι με νερό και 1 φύλλο δάφνης αφήνοντας τις σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 20 – 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω και τις βάζω στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι (χωρίς τα υγρά του), την ψίχα της ντομάτας (αφαιρώ όσο μπορώ τα υγρά της)και 3 γεμάτες κ. σ. από τις αλεσμένες φακές. Βρέχω μια φέτα ψωμί (μπαγιάτικο) την στραγγίζω καλά στις παλάμες μου και την τρίβω όπως την ντομάτα. Προσθέτω και αυτό στο μίγμα, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά.
  4. Σε μια επιφάνεια απλώνω μεμβράνη και πάνω της βάζω 2 – 3 κ. σ. από μίγμα του κιμά. Το απλώνω με τα χέρια μου σαν φύλλο, να γίνει 3 – 4 εκ. σε πάχος περίπου. Τοποθετώ από πάνω το αυγό και το τυλίγω προσεκτικά με τη βοήθεια της μεμβράνης τον κιμά. Αφαιρώ την περίσσεια του μίγματος και δημιουργώ ένα κάλυμμα κιμά εξωτερικά στο αυγό.
  5. Σε τρία μικρά μπολ βάζω στο πρώτο το αλεύρι στο δεύτερο ανακατεύω το αυγό με λίγο γάλα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
  6. Περνάω με την ίδια σειρά ένα – ένα κάθε αυγό από τα μίγματα. Πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος απ’ την φρυγανιά και τα βάζω σε μια πιατέλα.
  7. Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνω προσεκτικά τα αυγά. Τα αφήνω για 3 – 4 λεπτά και τα βγάζω, στραγγίζοντας τα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Τα σερβίρω αφού τα αφήσω να κρυώσουν για 10 λεπτά.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!