Γιορτινό κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και τυρί, η εναλλακτική πρόταση για το φετινό τραπέζι σου. Κομμένο σε φέτες είναι εντυπωσιακό και εύκολο στο σερβίρισμα, ενώ κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα μαζί με το μαλακό τυρί και τα μυρωδικά.
Υλικά
- 2 κιλά κατσικίσια μπούτια περίπου ανοιγμένα για ρολό
- 200 ml ελαιόλαδο
- χυμός 2 λεμονιών
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 ml κρασί ροζέ
Για τη γέμιση:
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 350 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. γραβιέρα μαλακή
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το σπανάκι και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια, προετοιμάζω το κρέας. Αφού το ανοίξω, ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, τα χορταρικά και τέλος βάζω το τυρί σε κομμάτια.
- Κατόπιν, το τυλίγω σε ρολό και το δένω σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο.
- Το τοποθετώ στο ταψί, το πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι και το ραντίζω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, κρασί και νερό.
- Το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω 1.5 – 2 ώρες.
- Βγάζω το κατσικάκι από το φούρνο και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά.
- Τέλος, το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.
TIPS:
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν
- Δένουμε σφιχτά το ρολό για να μην ανοίξει
- Χρησιμοποιούμε βαμβακερό σπάγκο
- Ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και έπειτα χαμηλώνουμε
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 351kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 24g | Fat: 26g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 64mg | Sodium: 479mg | Potassium: 361mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 2967IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 333mg | Iron: 2mg