Ένα επιδόρπιο άκρως χειμωνιάτικο, η τηγανιτή μυζήθρα με γλυκό του κουταλιού, μπορεί να συνοδεύει τη ρακή ή να τελειώσει ευχάριστα το γεύμα μας.

Από έξω η τραγανή κρούστα της σε αντίθεση με το μαλακό τυρί εσωτερικά κι από πάνω να τρέχει πλούσιο όποιο γλυκό του κουταλιού προτιμάμε.

Έτοιμο σε λίγα λεπτά, χωρίς προετοιμασία χρειάζεται μόνο καλή παρέα.

[bsa_pro_ad_space id=4]





ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • μυζήθρα κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ
  • αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • γλυκό του κουταλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τη μυζήθρα σε φέτες πάχους 1 εκ περίπου.
  2. Σε ένα πιάτο ρίχνω το αλεύρι και βάζω κάθε φέτα μυζήθρας μέσα να καλυφθεί με αυτό. Τινάζω καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  3. Αφού ζεστάνω σε μέτρια – υψηλή φωτιά το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω τη μυζήθρα και την αφήνω να πάρει χρυσαφί χρώμα. γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  4. Μόλις ετοιμαστεί τη βάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  5. Σερβίρω αμέσως μαζί με γλυκό του κουταλιού από πάνω.

*Συνταγή από τη Βαρβάρα Πηγουνάκη

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!