Όλοι το Πάσχα παραδοσιακά τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός με το πιο γερό αυγό. Όμως οι περισσότεροι δεν τα καταναλώνουν μετά, με αποτέλεσμα να περισσεύουν πολλά.
Η σημερινή συνταγή δίνει τη λύση πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα έτοιμα βραστά αυγά του Πάσχα, σε μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα που μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα, ελαφρύ και εύγευστο.
Η σημερινή συνταγή δίνει τη λύση πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα έτοιμα βραστά αυγά του Πάσχα, σε μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα που μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα, ελαφρύ και εύγευστο.


Υλικά
- 250 γρ κοφτό μακαρονάκι
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 ΚΣ λευκό ξύδι
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 130 γρ μαγιονέζα
- ½ κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Γεμίζω με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και τη βάζω στην εστία σε μέτρια – δυνατή φωτιά.
- Όταν βράσει το νερό ρίχνω ½ κγ αλάτι μαζί με το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύω μια φορά και αφήνω τα ζυμαρικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά (όσο προτείνει το εκάστοτε ζυμαρικό στη συσκευασία του).
- Στραγγίζω και βάζω το μακαρονάκι με ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, τη μαγιονέζα και ανακατεύω καλά.
- Συνεχίζω με το κρεμμύδι και το σέλερι.
- Γαρνίρω από πάνω με τα βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Καταναλώνετε ζεστή και κρύα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 1058kcal | Carbohydrates: 97g | Protein: 24g | Fat: 63g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 214mg | Sodium: 1065mg | Potassium: 382mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 302IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 63mg | Iron: 2mg