Τραγανά κράκερ με κινόα που μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε ντιπ ή αλμυρή σώς.
Γρήγορα, πικάντικα με έντονο άρωμα δεντρολίβανου μπορούμε να τα σερβίρουμε επίσης μαζί με τυριά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για παρέα στο ποτό μας.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ κινόα
- 35 γρ καλαμποκάλευρο
- 1 κγ δεντρολίβανο
- ½ κγ σπόροι chia
- ½ κγ αλάτι
- ½ κγ ζάχαρη
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 60 ml νερό δροσερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζω σε 1ΚΣ νερό τους σπόρους chia.
- Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίζω ελαφριά το κινόα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μυρίζει για περίπου 3 – 5 λεπτά.
- Το αφήνω να κρυώσει και το αλέθω σε ένα ισχυρό μουλτι ή μπλέντερ.
- Προσθέτω το καλαμποκάλευρο, τους σπόρους chia, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα χτυπάω δυνατά.
- Ρίχνω σταδιακά το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο.
- Την ανοίγω πάνω σε λαδόκολλα με τον πλάστη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορώ.
- Την μεταφέρω μαζί με τη λαδόκολλα στο ταψί και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230*C στον αέρα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσαφίσει.
- Κλείνω το φούρνο και την αφήνω 1 ώρα μέσα με κλειστή την πόρτα.
- Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει τελείως.
- Την κόβω με τα χέρια μου σε κομμάτια.
- Σερβίρω παρέα με το αγαπημένο μου αλμυρό ντιπ.