Τραγανά κράκερ με κινόα που μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε ντιπ ή αλμυρή σώς.

Γρήγορα, πικάντικα με έντονο άρωμα δεντρολίβανου μπορούμε να τα σερβίρουμε επίσης μαζί με τυριά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για παρέα στο ποτό μας.

[bsa_pro_ad_space id=4]





ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ κινόα
  • 35 γρ καλαμποκάλευρο
  • 1 κγ δεντρολίβανο
  • ½ κγ σπόροι chia
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 60 ml νερό δροσερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζω σε 1ΚΣ νερό τους σπόρους chia.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίζω ελαφριά το κινόα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μυρίζει για περίπου 3 – 5 λεπτά.
  3. Το αφήνω να κρυώσει και το αλέθω σε ένα ισχυρό μουλτι ή μπλέντερ.
  4. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο, τους σπόρους chia, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα χτυπάω δυνατά.
  5. Ρίχνω σταδιακά το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  6. Την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο.
  7. Την ανοίγω πάνω σε λαδόκολλα με τον πλάστη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορώ.
  8. Την μεταφέρω μαζί με τη λαδόκολλα στο ταψί και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 230*C στον αέρα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσαφίσει.
  9. Κλείνω το φούρνο και την αφήνω 1 ώρα μέσα με κλειστή την πόρτα.
  10. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει τελείως.
  11. Την κόβω με τα χέρια μου σε κομμάτια.
  12. Σερβίρω παρέα με το αγαπημένο μου αλμυρό ντιπ.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!