Κάθετη τούρτα με σοκολάτα και φράουλα

Εντυπωσιακή κάθετη τούρτα με σοκολάτα και φράουλα για τα πάρτι της άνοιξης, που μπορούμε να δημιουργήσουμε σε ότι ύψος θέλουμε.

Δροσερή και ελαφριά σε γεύση, ιδανική για την εποχή αυτή με γεύση τυρένια, φράουλας και σοκολάτας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Όταν κοπεί φανερώνει την μοναδική κάθετη τοποθέτηση με τη γέμιση και το σοκολατένιο παντεσπάνι. Μπορούμε να την φτιάξουμε σε μικρότερο ύψος κόβοντας το κάθε παντεσπάνι στα 3 ή ακόμη και στα 4 αντί για στα 2 μεγαλώνοντας την περίμετρο του.

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι και γλάσο χρησιμοποιούμε το Nesquik® με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο και φυσικό άρωμα που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.





ΜΕΡΙΔΕΣ:

10-12 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:

24 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:

7 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

85 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

  • 8 αυγά, χωρισμένα οι κρόκοι από τα ασπράδια

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (δες ΕΔΩ πως να το φτιάξεις)

  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik®

  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ

  • ½ κγ αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 750 γρ κρέμα τυρί

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλα

Για γαρνίρισμα:

  • 100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik®

  • 2 – 3 κγ γάλα ζεστό

  • λίγα Smarties®

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω απαλά τα ασπράδια μαζί με 50 γρ ζάχαρη να αφρατέψουν και να σφίξουν σε μαρέγκα.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να πάρουν ένα κίτρινο παστέλ χρώμα.

  3. Αναμιγνύω το αλεύρι με το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik®, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτω σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων αφού πρώτα αρωματίσω με εκχύλισμα βανίλιας.

  4. Τέλος με μια μαρίζ ενσωματώνω τη μαρέγκα στο μείγμα απαλά χωρίς να χάσει τον όγκο του.

  5. Μοιράζω το μίγμα στα δύο και ρίχνω κάθε ένα σε ταψί 30×40 εκ με λαδόκολλα και τα ψήνω στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C για 10- 12 λεπτά.

  6. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και αφού κοσκινίσω δυο πετσέτες κουζίνας με άχνη αναποδογυρίζω τα παντεσπάνια πάνω τους αφαιρώντας τις λαδόκολλες. Τυλίγω κάθε ένα απαλά σε κάθε πετσέτα σαν λουκάνικο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  7. Για τη γέμιση χτυπάω την κρέμα τυρί με το μίξερ να μαλακώσει. Προσθέτω την άχνη ζάχαρη και τη μαρμελάδα ανακατεύοντας.

  8. Με το μίξερ χτυπάω σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνω απαλά στο μίγμα με μια μαρίζ.

  9. Αφού κρυώσουν τα παντεσπάνια, κόβω κάθε ένα σε 2 (ή 3 ή 4 ανάλογα πόσο ψηλή θέλω την τούρτα) όμοιες λωρίδες κατά μήκος και τις τοποθετώ στη σειρά πάνω σε λαδόκολλα.

  10. Με μια σπάτουλα απλώνω πάνω τους την κρέμα τυρί και αρχίζω απαλά να τις τυλίγω. Όταν τελειώσει το πρώτο παντεσπάνι βάζω στη συνέχεια του το δεύτερο και έπειτα τα υπόλοιπα.

  11. Τα γυρίζω κάθετα και τα σταθεροποιώ στην πιατέλα με μια κορδέλα. Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

  12. Αφού περάσει η ώρα τη βγάζω από το ψυγείο και την καλύπτω και εξωτερικά με μια λεπτή στρώση κρέμας τυριού. Την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά και επαναλαμβάνω με μια δεύτερη στρώση κρέμας.

  13. Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα 100 γρ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik® με ζεστό γάλα που ρίχνω σταδιακά μέχρι να πετύχω την σωστή ρευστή πυκνότητα του μίγματος χωρίς όμως να είναι υπερβολικά υγρό.

  14. Την αφήνω λίγο να κρυώσει, τη μεταφέρω σε κορνέ και ξεκινάω να ρίχνω περιμετρικά στην τούρτα δημιουργώντας σταγόνες που τρέχουν κατά μήκος κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο.

  15. Τέλος απλώνω στην επιφάνεια της τούρτας την υπόλοιπη γκανάζ με μια σπάτουλα.

  16. Γαρνίρω με Smarties® στη βάση της τούρτας τριγύρω καθώς και πάνω της περιμετρικά.

  17. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik


2019-10-06T14:04:51+02:0026 Μαρτίου 2019|Γλυκά, Πάρτυ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Τούρτες|