ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ BUENO

 

 

Δροσερό παγωτό bueno

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται! Και τι καλύτερο να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σοκολάτα bueno σε μορφή δροσερού παγωτού.
Γευστικό, κρεμώδες, σοκολατένιο με πλούσια γεύση φουντουκιού και κομματάκια της αγαπημένης σοκολάτας μέσα με την τραγανή βάφλα της.
Σε όσους αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις στα παγωτά, πέρα απ’ τις παραδοσιακές μπορούν να το δοκιμάσουν ενώ όσοι αγαπούν το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας θα το λατρέψουν. 
Δροσερό παγωτό bueno
Δροσερό παγωτό bueno
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπ.
Χρόνος ψύξης5 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος25 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 659kcal

Υλικά

  • 300 ml πλήρες γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. μέλι
  • 2 κ. σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 κρόκους αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 100 γρ. σκόνη φουντουκιού κοσκινισμένη
  • 2 σοκολάτες bueno τεμαχισμένες

Οδηγίες

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού και το μέλι.
  • Βάζω την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση να φτάσει το μείγμα σε βρασμό. ανακατεύοντας.
  • Μόλις βράσει, την κατεβάζω απ την εστία και προσθέτω τη λευκή τεμαχισμένη κουβερτούρα και την κοσκινισμένη σκόνη φουντουκιού.
  • Αφήνω 1 λεπτό να ζεσταθεί και ανακατεύω για να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα κίτρινο παστέλ χρώμα.
  • Με την κουτάλα της σούπας ρίχνω λίγο-λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας στα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
  • Αφού προσθέσω 3 κουτάλες της σούπας στα αυγά, ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα.
  • Βάζω πάλι την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πήξει σε κρέμα (περίπου 5 λεπτά) και να στέκεται στη ράχη της κουτάλας.
  • Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπολ (που το έχω αφήσει για 30 λεπτά στην κατάψυξη), το αφήνω να κρυώσει λίγο, το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη.
  • Ανά 30 λεπτά βγάζω το παγωτό απ την κατάψυξη, το ανακατεύω καλά με το σύρμα για να γίνει κρεμώδες και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι σε αυτό.
  • Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι το παγωτό να παγώσει περίπου 3 – 4 ώρες.
  • Την τελευταία φορά που το ανακατεύω ρίχνω μέσα τις τεμαχισμένες σοκολάτες bueno, ανακατεύω και μεταφέρω το μίγμα στο σκεύος (μεταλλικό κατά προτίμηση) που θα το αποθηκεύσω.
  • Το αφήνω ιδανικά όλη τη νύχτα να κρυώσει και το βγάζω 15 λεπτά πριν το σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 659kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 9g | Fat: 46g | Saturated Fat: 23g | Cholesterol: 121mg | Sodium: 69mg | Potassium: 405mg | Fiber: 4g | Sugar: 54g | Vitamin A: 658IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 174mg | Iron: 2mg
2020-06-07T00:17:34+03:009 Ιουλίου 2015|Γλυκά, Παγωτά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|