Πολλές φορές χρειάζομαι καστανή ζάχαρη για τα γλυκά μου, τα κέικ ή τα μπισκότα μου. Η καστανή ζάχαρη εκτός την ιδιαίτερη γλύκα που προσδίδει σε αυτά, δημιουργεί και μια υφή μαστιχωτή, ελαστική που ορισμένα γλυκά χρειάζονται.
Είναι πολύ εύκολο να την φτιάχνω και να την διατηρώ στο ντουλάπι μου ή όταν την χρειάζομαι. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με την έτοιμη ζάχαρη και μπορώ να έχω όση ποσότητα θέλω.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
250 ΓΡ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ΚΣ μελάσσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βάζο (κατά προτίμηση με φαρδύ άνοιγμα) ρίχνω τη ζάχαρη και τη μελάσα.
- Με ένα πιρούνι ή κουτάλι τα αναμιγνύω όσο μπορώ για 1-2 λεπτά.
- Κλείνω το καπάκι και ανακινώ δυνατά για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να έχει ξεκολλήσει η μελάσα και η ζάχαρη να έχει πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα.
- Αφήνω ανοιχτό το καπάκι για 1 μέρα, να φύγει η υγρασία από τη ζάχαρη.
- Τοποθετώ ένα κομματάκι ψωμί ή φρυγανιά (για να απορροφά την υγρασία) κλείνω το καπάκι και αποθηκεύω.