Του Αγίου Βαλεντίνου προτείνουμε εκτός από γλυκά να προσφέρουμε κρασιά συνδυασμένα με τυριά. Μπορούμε να τα προσφέρουμε σαν δώρο συσκευασμένα ή στο σπίτι μας κερνώντας το κρασί σε δύο κατάλληλα ποτήρια σερβίροντας το με το κατάλληλο τυρί στο board (που μπορεί να έιναι είτε ξύλινο είτε μαρμάρινο – πέτρινο).

Για να διευκολύνουμε τον συνδυασμό αυτό με την βοήθεια του ειδικού στα Ελληνικά κρασιά Markus Stolz, επιλέξαμε οικονομικά κρασιά που βρίσκουμε εύκολα στην αγορά και τα συνδιάζουμε για εσάς με το κατάλληλο τυρί.

Προσφέρετε τα με τον ένα ή αλλο τρόπο αυτή την μέρα αγάπης και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!


Ξεκινάμε με το ροζέ κρασί Ακακίες από τον Κυρ – Γιάννη, που έχει την οξύτητα Ξινόμαυρου και ανήκει στην αρωματική παλέτα της φρέσκιας ντομάτας σε φόντο φράουλας και κυδωνιού. Ταιριάζει με παλαιωμένα σκληρά τυριά όπως η πικάντικη παρμεζάνα Parmigiano – Reggiano.


Ένα αφρώδες κρασί της κατηγορίας Μοσχοφύλερου ανήκει το Αμαλία Brut του Κτήματος Τσελέπου που διακρίνεις τα αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού. Το συνδιάζουμε με την αλμυρή γεύση της ελληνικής ημίσκληρης φέτας.


Το λευκό γλυκό κρασί από σταφύλια της Σάμου είναι το Μοσχάτο Σάμου, με άρωμα ώριμων πορτοκαλιών και ένα χαρακτήρα μελιού. Συντροφεύεται ιδανικά από μπλέ τυριά όπως το roquefort (ροκφορ), gorgonzola (γκοργκοτζιόλα), stilton (στίλτον).