Ξεροσφύρι ποτό δε μας πάει εδώ στην Ελλάδα, και οι μερακλίδικοι μεζέδες μας είναι το απόλυτο συνοδευτικό! Τα παραδοσιακά ποτά, όπως το ουζάκι, η ρακή και το τσίπουρο, συνδυάζονται ιδανικά με πικάντικους μεζέδες που αναδεικνύουν τις γεύσεις τους.Αυτός ο μεζές είναι εμπνευσμένος από τα μικρά ρακαδικά της πόλης μας, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία. Όσο περισσότερο καπνίζεται η πιπεριά, τόσο πιο έντονη και αρωματική γίνεται η γεύση της, δημιουργώντας έναν απολαυστικό μεζέ που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.Δοκίμασε τον μαζί με το ποτό σου και ζήσε τη μαγεία των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων σε κάθε γουλιά και μπουκιά.
Υλικά
- 4 πιπεριές κέρατο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φέτα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
Οδηγίες
- Καπνίζω τις πιπεριές στη φωτιά από όλες τις πλευρές (3 λεπτά)
- Αφαιρούμε αν θέλουμε τη φλούδα τους
- Στο τηγάνι σε μέτρια ένταση ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ψήνω τις πιπεριές από όλες τις πλευρές να μαλακώσουν
- Θρυμματίζω πάνω τους τη φέτα, λίγο μπούκοβο και ρίγανη
- Μόλις μαλακώσει και η φέτα είναι έτοιμες για σερβίρισμα
- Μαζί στο πιάτο μπορώ να γαρνίρω με το λάδι του τηγανιού ή έξτρα ελαιόλαδο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 266kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 7g | Fat: 25g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 13g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 571mg | Potassium: 106mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 520IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 257mg | Iron: 1mg