ΕΥΚΟΛΗ, ΔΙΧΡΩΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ (ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ)

Εύκολη, δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα (χωρίς ψήσιμο)

Το πιο δροσερό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι! Γιορτάζεις εσύ, κάποιος στο σπίτι ή θέλεις να το δωρίσεις; Όπου κι αν προσφέρεις την δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα, ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα περισσέψει κομμάτι!

Κρύα στρώση πραλίνας που συμπληρώνεται από κρεμώδη πουτίγκα και όλα αυτά τυλιγμένα σε ρευστή πραλίνα με χοντροκομμένα φουντούκια να σπάνε την βελούδινη απόλαυση. Και όχι δεν ξυπνάς από όνειρο, το συνεχίζεις δοκιμάζοντας άλλη μια μπουκιά.  
Εύκολη, δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα (χωρίς ψήσιμο)
Εύκολη, δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα (χωρίς ψήσιμο)
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος ψύξης5 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος5 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 16 Άτομα
Θερμίδες: 304kcal

Συστατικά

Για τη σοκολατένια βάση:

  • 480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 80 γρ άχνη ζάχαρη
  • 120 ml νερό κρύο
  • 18 γρ ζελατίνη σε σκόνη

Για την βάση κρέμα:

  • 300 ml κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml νερό κρύο
  • 15 γρ ζελατίνη σε σκόνη

Για γαρνίρισμα:

  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 30 γρ φουντούκια καβουρδισμένα ξεφλουδισμένα, χοντροκομμένα

Οδηγίες

  • Σε ένα ποτήρι με 120 ml κρύο νερό βάζω 18 γρ ζελατινής να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω την πραλίνα φουντουκιού, το γάλα και την άχνη ζάχαρη.
  • Αφού έχει μαλακώσει η ζελατίνη την ζεσταίνω λίγο (είτε σε ένα μπρίκι είτε στο φούρνο μικροκυμάτων) και ανακατεύω να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Την προσθέτω στο μπολ και χτυπάω καλά με το σύρμα (ή το μίξερ σε χαμηλή ένταση) να γίνει όλο μια κρέμα.
  • Ρίχνω το μείγμα σε ειδική φόρμα για ζελεδογλυκά (κάνει και μια κανονική φόρμα του κέικ αλλά το ξεφορμάρισμα είναι πιο δύσκολο) με άνοιγμα στη μέση.
  • Το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1,5 ώρα να κρυώσει.
  • Αφού περάσει η ώρα πάλι βάζω σε ένα ποτήρι με κρύο νερό 15 γρ ζελατίνης για 10 λεπτά.
  • Αφού περάσουν, ζεσταίνω το μείγμα και ανακατεύω καλά να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω την κρέμα τυρί, με το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα της ζελατίνης.
  • Ρίχνω το μείγμα πάνω από το σοκολατένιο και επιστρέφω πάλι στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  • Το γλυκό έχει κρυώσει και έχει στερεοποιηθεί, το βγάζω από το ψυγείο και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα (αν είναι κανονική η φόρμα του κέικ, με ένα μαχαίρι απαλά ξεκολλάω τα τοιχία πρώτα).
  • Ζεσταίνω ελάχιστα λίγη πραλίνα γαρνίροντας από πάνω το γλυκό και τελειώνω ραντίζοντας με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 304kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 5g | Fat: 17g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 32mg | Sodium: 114mg | Potassium: 254mg | Fiber: 1g | Sugar: 32g | Vitamin A: 367IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 147mg | Iron: 1mg
2019-11-15T10:05:29+02:0017 Μαΐου 2018|Γλυκά, Κέικ - Τάρτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|