Καιρός για το πρώτο παγωτό του καλοκαιριού, παγωτό κεράσι χωρίς παγωτομηχανή με γλυκό σιρόπι και νόστιμα κεράσια, για να μας δροσίσει το τριήμερο.
Τα γλυκά κεράσια με το αρωματικό σιρόπι τους δεν είναι ιδανικά μόνο για κοκτέιλ, αλλά και για παγωτά.
Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε εκδοχή αναψυκτικού βάζοντας 2 μπάλες παγωτού σε ψηλό ποτήρι και να το γεμίσεις με σόδα ή σαμπάνια αν θέλεις το δειλινό να απόλαυσης ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ!
Τα γλυκά κεράσια με το αρωματικό σιρόπι τους δεν είναι ιδανικά μόνο για κοκτέιλ, αλλά και για παγωτά.
Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε εκδοχή αναψυκτικού βάζοντας 2 μπάλες παγωτού σε ψηλό ποτήρι και να το γεμίσεις με σόδα ή σαμπάνια αν θέλεις το δειλινό να απόλαυσης ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ!
Υλικά
- 240 ml πλήρες γάλα
- 480 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ ζάχαρη
- 4 κρόκοι
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
- 450 γρ γλυκό κεράσι τύπου μαρασκίνο
- 1 κγ κόρν φλάουρ
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με την μισή ποσότητα (240ml) της κρέμας γάλακτος και τη ζάχαρη, ανακατεύω απαλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά.
- Σε μπολ χτυπάω τους κρόκους και ρίχνω 1 κουταλιά με την κουτάλα της σούπας από το μείγμα γάλατος της κατσαρόλας, επιστρέφω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσει και να γίνει κρεμώδες (να στέκεται στην ράχη της κουτάλας).
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα βανίλιας με το σύρμα και προσθέτω την κρέμα της κατσαρόλας ενώνοντας τα.
- Το ρίχνω σε φόρμα (όσο πιο μεγάλη τόσο πιο γρήγορα θα ψυχθεί) και ανά μια ώρα το βγάζω από την κατάψυξη, ανακατεύω καλά (να σπάσουν οι κρύσταλλοι)και το βάζω πάλι πίσω στην ψύξη.
- Σε κατσαρολάκι στραγγίζω το σιρόπι από τα κεράσια και διαλύω μέσα τους το κορν φλάουρ. Το βάζω σε χαμηλή φωτιά, να ζεσταθεί, ανακατεύω απαλά και μόλις ζεσταθεί (πριν βράσει), το κατεβάζω από τη φωτιά και το ρίχνω στο μπολ με τα κεράσια, αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν το παγωτό στην κατάψυξη θα έχει στερεοποιηθεί, ανακατεύω τελευταία φορά, ρίχνω το σιρόπι με τα κεράσια, αναμιγνύω απαλά να μοιραστούν διάσπαρτα τα κεράσια (όχι να ενωθεί το σιρόπι με το παγωτό)και το επιστέφω πίσω στην ψύξη που το αφήνω όλη τη νύχτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 729kcal | Carbohydrates: 63g | Protein: 8g | Fat: 51g | Saturated Fat: 31g | Cholesterol: 366mg | Sodium: 81mg | Potassium: 439mg | Fiber: 2g | Sugar: 55g | Vitamin A: 2193IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 184mg | Iron: 1mg