Δροσερό, γλυκόξινο και πολύ εύκολο το cheesecake βύσσινο το καλοκαίρι έχει την τιμητική του!

Το βύσσινο ταιριάζει απόλυτα με την γλυκόξινη γεύση της κρέμας τυριού και παρέα απογειώνουν το γλυκό.

Ή το λατρεύεις για πάντα ή το απορρίπτεις για μια ζωή, αυτό το γλυκό δεν έχει μέση λύση.


Δροσερό cheesecake βύσσινο
Δροσερό cheesecake βύσσινο
4.44 from 23 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
20 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 5 Ωρ.
Συνολικός
Χρόνος
20 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 560

Υλικά

Για την βάση:

  • 350 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 160 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:

  • 600 γρ κρέμα τυρί
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το γαρνίρισμα:

  • σιρόπι από βύσσινο κομπόστα
  • 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 240 γρ βύσσινα 1 ολόκληρο κουτί

Οδηγίες
 

  • Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το βούτυρο.
  • Απλώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ, πιέζοντας δυνατά την βάση να σφίξει.
  • Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την άχνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι με 1 ΚΣ ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το 1/3 πάνω στην γέμιση. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά κυκλικά με την κρέμα.
  • Από πάνω απλώνω τα βύσσινα και βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Βγάζω από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάω περιμετρικά από το τοιχία και αφαιρώ το δακτύλιο. Μεταφέρω το γλυκό σε πιατέλα.
  • Σερβίρω γαρνίροντας κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 560kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 6g | Fat: 39g | Saturated Fat: 22g | Cholesterol: 112mg | Sodium: 403mg | Potassium: 127mg | Fiber: 1g | Sugar: 29g | Vitamin A: 1311IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 73mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram