ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

 

Καλοκαιρινή μπουγάτσα με κρέμα και ροδάκινο

Μια γλυκιά, καλοκαιρινή εκδοχή της μπουγάτσας, γεμιστή με κρέμα και κομμάτια γευστικού ροδάκινου.
Η σιμιγδαλένια κρέμα με το φρούτο μέσα της δίνει καλοκαιρινή πνοή στο κλασικό γλύκισμα.
Όπου και να μπουν τα ροδάκινα αφήνουν την μυρωδιά και το άρωμα του καλοκαιριού.
Καλοκαιρινή μπουγάτσα με κρέμα και ροδάκινο
 
Καλοκαιρινή μπουγάτσα με κρέμα και ροδάκινο
Καλοκαιρινή μπουγάτσα με κρέμα και ροδάκινο
Εκτύπωση Συνταγής
4 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Χρόνος αναμονής1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Πρωινό
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 535kcal

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 1 λίτρο γάλα ζεστό
  • 3 ΚΣ βούτυρο
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 – 3 ροδάκινα σε κομματάκια
  • άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Για να φτιάξω την κρέμα λιώνω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
  • Όταν ζεσταθεί καβουρδίζω σε αυτό το σιμιγδάλι για 3 – 4 λεπτά.
  • Προσθέτω λίγο λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει σε κρέμα.
  • Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει.
  • Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, ενσωματώνοντας τα στο μείγμα και ακολουθεί το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μεταφέρω την κρέμα σε ένα πλατύ ταψί, σκεπάζω με μεμβράνη που ακουμπάει στην επιφάνεια της και την αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Ανοίγω το ένα φύλλο, το βουτυρώνω με ένα πινέλο και τοποθετώ πάνω του άλλα 2, συνολικά 3 φύλλα. Το 4ο φύλλο το διπλώνω στα 4 βάζοντας πάντα ενδιάμεσα βούτυρο και το τοποθετώ στη μέση των ανοιγμένων ολόκληρων φύλλων.
  • Με ένα σύρμα αναδεύω την κρύα κρέμα να αφρατέψει και με μια μαρίζ αναμειγνύω μέσα της τα κομμάτια του ροδάκινου.
  • Ρίχνω τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στο 4ο φύλλο και διπλώνω τα υπόλοιπα σα φάκελο, πρώτα το δεξιά, αριστερά, τα βουτυρώνω και έπειτα πάνω, κάτω.
  • Αναποδογυρίζω το «πακέτο» στο ταψί και όμοια φτιάχνω και το άλλο «πακέτο».
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C στην κατώτερη σχάρα, για 25 – 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα.
  • Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
  • Κόβω το κάθε «πακέτο» στα 4 δηλαδή σε 4 μερίδες. την κάθε μερίδα στη συνέχεια την κόβω σε μικρότερα κομμάτια και μεταφέρω με σπάτουλα στα πιάτα.
  • Πασπαλίζω τα κομμάτια με άχνη ζάχαρη και γαρνίρω με λεπτές φέτες ροδάκινου από πάνω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 535kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 12g | Fat: 22g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 92mg | Sodium: 378mg | Potassium: 326mg | Fiber: 2g | Sugar: 35g | Vitamin A: 830IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 162mg | Iron: 3mg
2020-06-18T12:04:39+03:0028 Ιουνίου 2017|Ατομικά, Γλυκά, Γλυκά, Πρωινά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|