Εύκολα σοκολατάκια με αμύγδαλο και καρύδα για κέρασμα ή δώρο.
Με λίγα υλικά αλλά νόστιμα και εντυπωσιακά.
Μαλακά και γλυκά με τραγανό αμύγδαλο στη μέση.
Με λίγα υλικά αλλά νόστιμα και εντυπωσιακά.
Μαλακά και γλυκά με τραγανό αμύγδαλο στη μέση.
Υλικά
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ θρυμματισμένα
- 20 αμύγδαλα ασπρισμένα
- 70 γρ τριμμένη καρύδα
- χάρτινες μικρές θήκες
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζω το ζαχαρούχο γάλα με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω το αλάτι, τα θρυμματισμένα μπισκότα και να ενσωματώνω στο μείγμα.
- Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Βγάζω από το ψυγείο, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω μπουκίτσες βάζω από ένα αμύγδαλο και το κλείνω μέσα του, πλάθοντας το σε μπαλίτσα (αν το κάνω με τα χέρια βοηθάει να είναι λίγο βρεγμένα με νερό).
- Τέλος το βουτάω σε τριμμένη καρύδα να καλυφθεί όλο εξωτερικά και το βάζω σε χάρτινη θήκη.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 134kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 42mg | Potassium: 102mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 31IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 56mg | Iron: 1mg