Αυτά δεν είναι απλά σνίτσελ, αλλά αρωματικά σνίτσελ στο φούρνο. Με τραγανή τυρένια κρούστα, ζουμερή σάλτσα ντομάτας, λιωμένο τυρί και γλυκά αυγά που γεμίζουν το στόμα. Τι άλλο να ζητήσω από μια μπουκιά;
Ένα πλήρες φαγητό εύκολο αλλά εντυπωσιακό, για όλη την οικογένεια και για φοιτητές ή εργένηδες αφού η μερίδα μπορεί να προσαρμοστεί άνετα σε ατομική.
Xρησιμοποιώ το ιδανικό τυρί για αυτή τη συνταγή ιταλικό, σκληρό, Grana Padano, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό με διάρκεια ζωής τα 2 έτη. Χάρη στις πρώτες ύλες του, έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, κάνοντας κάθε μπουκιά του το τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών, είναι εξαιρετικά εύπεπτο και ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Ένα πλήρες φαγητό εύκολο αλλά εντυπωσιακό, για όλη την οικογένεια και για φοιτητές ή εργένηδες αφού η μερίδα μπορεί να προσαρμοστεί άνετα σε ατομική.
Xρησιμοποιώ το ιδανικό τυρί για αυτή τη συνταγή ιταλικό, σκληρό, Grana Padano, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό με διάρκεια ζωής τα 2 έτη. Χάρη στις πρώτες ύλες του, έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, κάνοντας κάθε μπουκιά του το τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών, είναι εξαιρετικά εύπεπτο και ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά
- 3 μεγάλα χοιρινά σνίτσελ
- 220 γρ Grana Padano
- 100 gr φρυγανιά τριμμένη
- 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ΚΣ καλαμποκάλευρο
- 5 αυγά
- 2 ΚΣ γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ κγ μοσχοκάρυδο
- 3 ΚΣ βούτυρο
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ντοματίνια για γαρνίρισμα
- φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, μια πρέζα αλάτι και άλλη μια πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα 2 αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Στο τελευταίο μπολ ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά με 120 γρ τριμμένο Grana Padano.
- Βουτάω κάθε σνίτσελ πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, τινάζω κα φύγει η περίσσεια, έπειτα τα ρίχνω στο μείγμα των αυγών και τέλος στη φρυγανιά.
- Τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό, έπειτα το σκόρδο για ½ λεπτό και προσθέτω τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 10 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά.
- Ζεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι με 1 ΚΣ βούτυρο σε μέτρια δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα σνίτσελ. Θέλει περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ταψί απλώνω μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετώ τα σνίτσελ, από πάνω βάζω 100 γρ Grana Padano σε λεπτές φέτες και απλώνω τη σάλτσα ντομάτας.
- Γαρνίρω με 30gr Grana Padanο, ντοματίνια κομμένα στη μέση και ψήνω στο φούρνο στους 180*C για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζω από το φούρνο, με τη ράχη του κουταλιού δημιουργώ πάνω σε κάθε σνίτσελ μια εσοχή και σπάω ένα αυγό.
- Βάζω πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά, μόλις ψηθεί το ασπράδι του αυγού, είναι έτοιμα και βγάζω από το φούρνο.
- Σερβίρω αμέσως αφού γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Grana Padano
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 1226kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 100g | Fat: 59g | Saturated Fat: 27g | Cholesterol: 531mg | Sodium: 1601mg | Potassium: 1674mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 2750IU | Vitamin C: 25.2mg | Calcium: 915mg | Iron: 6.8mg