Φτιάξε μόνος σου εύκολα και γρήγορα σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου που μοσχοβολάει.

Δώσε προσοχή σε #3 tips και με βοηθό το δυνατό κόφτη της κουζινομηχανής Bosch θα έχεις βελούδινη υφή και δεν θα ξανααγοράσεις ποτέ πια έτοιμο.





 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 κγ λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καβουρδίζω τα αμύγδαλα στο τηγάνι στις εστίες με τη λειτουργία perfect fry.
  2. Βάζω τα αμύγδαλα με το αλάτι στον κόφτη της κουζινομηχανής και ξεκινάω να τα αλέθω σταδιακά.
  3. Συνεχίζω τη διαδικασία για περίπου 15-20 λεπτά.
  4. Ανά διαστήματα σταματάω το μηχάνημα και αποκολλάω από τα τοιχία το μείγμα.
  5. Στην αρχή το μείγμα θα μοιάζει σαν αλεύρι αμυγδάλου όμως στην συνέχεια οι ξηροί καρποί θα απελευθερώσουν τα έλαια τους και θα δημιουργήσουν μια μάζα που θα οδηγήσει στο τέλος σε κρεμώδη μορφή.
  6. Για έξτρα υφή προς το τέλος προσθέτω το λάδι καρύδας και χτυπάω ακόμη μια φορά.
  7. Το αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και κρατάει ως ένα μήνα.

TIPS:

• Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

• Αλέθουμε σταδιακά

• Αποκολλάμε το μείγμα από τα τοιχία

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home