Για ένα τέλειο υγιεινό πρωινό, για όλη την οικογένεια, η granola (γκρανόλα) παρέα με γάλα ή γιαούρτι, μας γεμίζει ενέργεια χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.
Θρεπτική και νόστιμη μπορεί να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΜΕΡΙΔΕΣ:
10 – 12 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ νιφάδες βρώμης
- 200 γρ ανάμικτους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια ή άλλα έχεις)
- 50 γρ ανάμικτους σπόρους
- 1 κ. γ. κανέλα
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 5 κ. σ. μέλι
- 50 γρ αποξηραμένα βερίκοκα (ή ότι άλλα έχεις)
- 50 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα (ή ότι άλλα έχεις)
- 50 γρ σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα πυρίμαχο σκέυος βάζω τις νιφάδες βρώμησ, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το μέλι και ανακατεύω καλά.
- Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο, προσθέτω τα τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα.
- Αφήνω το μίγμα να κρυώσει τελείως.
- Αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο, εκτός ψυγείου
Τιπ:
- Αν πάρει υγρασία την ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά