Τα πιο τυρένια τυροπιτάκια που έγιναν ποτέ! Εύκολα και γρήγορα, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 120 γρ βούτυρο λιωμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 55 γρ ρεγκάτο τριμμένο
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 200 γρ φέτα τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1/8 κγ πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και το ρεγκάτο και τα ανακατεύω.
- Σε άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα των υγρών υλικών μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Την χωρίζω σε μπαλίτσες.
- Για την γέμιση ενώνω τη φέτα με ½ χτυπημένο αυγό και το πιπέρι. Πλάθω το μίγμα σε μικρά μπαστουνάκια.
- Με τα χέρια ανοίγω στρογγυλή κάθε μπάλα ζύμης και βάζω στη μέση το μπαστουνάκι της φέτας. Κλείνω και ενώνω καλά τις άκρες, να μην ανοίξει η ζύμη όταν θα ψηθούν.
- Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια τους με το υπόλοιπο αυγό.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 183kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 4g | Fat: 11g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 26mg | Sodium: 143mg | Potassium: 57mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 186IU | Calcium: 70mg | Iron: 1mg