Ένα χορταστικό σνακ με λαχανικά και λιωμένο τυρί, χωρίς να νιώθεις ότι σου λείπει τίποτα.Νόστιμο και ιδανικό για μια βραδιά παρακολουθώντας ταινία στο σπίτι ή σε μια επίσκεψη φίλων.Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε στα λαχανικά προσθέτοντας ότι διαθέτουμε και μας αρέσει περισσότερο.
Υλικά
- 4 – 5 αράβικες πίτες
- ½ κγ ελαιόλαδο
- 80 γρ ρεγκάτο τριμμένο
Για τη γέμιση:
- 1 κγ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα σπανάκι
- 3 ΚΣ σάλτσα ντομάτας
- ½ πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
- ½ κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
- 90 γρ καλαμπόκι κονσέρβας
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
- Για τη γέμιση σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι.
- Προσθέτω το σκόρδο, αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω το σπανάκι. Αφήνω να μαραθεί το σπανάκι.
- Συμπληρώνω τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να μαλακώσει.
- Στο τηγάνι βάζω ½ κγ ελαιόλαδο και ζεσταίνω την πίτα.
- Προσθέτω στη μισή πλευρά της 2 ΚΣ από τη γέμιση και τριμμένο τυρί.
- Διπλώνω την πίτα στα δύο, γυρίζω και από την άλλη πλευρά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρω αμέσως μαζί με σαλάτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 273kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 11g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 16mg | Sodium: 633mg | Potassium: 266mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 787IU | Vitamin C: 35mg | Calcium: 155mg | Iron: 1mg