Τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτική μαγιονέζα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Ακολούθησε με ακρίβεια τη συνταγή και απόλαυσε την δική σου μαγιονέζα!
Το μόνο που χρειάζεται 2 -3 είναι καλής ποιότητας υλικά γιατί εκεί βασίζεται η μοναδική γεύση της και φυσικά το μυστικό στην εκτέλεση για να πετύχει χωρίς δεύτερη δοκιμή.
Προσοχή απαιτείται στα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε επειδή δεν ψήνονται.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΑΤΟΜΑ:
300 ml
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ΚΣ χυμό λεμονιού
- 1 κγ μουστάρδα
- 220 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ δοχείο σπάω το αυγό με προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος του.
- Προσθέτω το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Βάζω το ραβδομπλέντερ να ακουμπάει τον πάτο του δοχείου και χωρίς να το μετακινώ χτυπάω δυνατά για 10 δευτερόλεπτα.
- Ο όγκος του αρχίσει να αυξάνεται και χωρίς να σταματήσω συνεχίζω ανεβοκατεβάζοντας το ραυβδομπλέντερ για ½ λεπτό, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο. Προσοχή να μην το χτυπήσω παραπάνω γιατί θα «κόψει».
- Η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Την αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.