Βαρκούλες κοτόπουλο γεμιστές με φέτα και λιωμένο τυρί, παρέα με ζουμερές πατατούλες και αρωματικά ντοματίνια.
Ένα εύκολο και πλήρες φαγητό τώρα που ξαναμπαίνουμε στις κουζίνες και ξεκινάνε τα σχολεία. Τα έχει όλα και ικανοποιεί όλη την οικογένεια!
Με το Κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ® ΑΓΓΕΛΑΚΗ να γίνεται λουκούμι χάρη στο ζουμερό του κρέας, την πλούσια γλυκιά του γεύση και το χρυσαφένιο χρώμα, που του προσδίδει ο συνδυασμός ελαιόλαδου με το καλαμπόκι στη διατροφή του.
Το Ελαιοπουλάκι ®, γέννημα θρέμμα Αγγελάκη, εκτρέφεται στην Εύβοια, τρέφεται με 100% φυτικές τροφές και ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα του σε Σελήνιο, σε Βιταμίνες Β3 και Β6. Ένα Πολυβραβευμένο προϊόν για την καινοτομία του, την ανώτερη γεύση του, την ποιότητα του και διακρίνεται για την υγιεινή διατροφή.
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Βαρκούλες κοτόπουλο με φέτα υλικά
Βαρκούλες κοτόπουλο με φέτα
Βαρκούλες κοτόπουλο με φέτα
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ώρα 40 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
2 Ώρες 10 Λεπτά
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 4 Μερίδες
Θερμίδες 596

Υλικά

  • 20 ντοματίνια
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες καρέ
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ½ κγ ρίγανη
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ® ΑΓΓΕΛΑΚΗ
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ½ κγ κάρυ
  • ½ κγ σκόνη σκόρδο
  • 1 κγ ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κγ θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κγ μαϊντανό
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 10 γρ βούτυρο
  • 2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ φέτα
  • 1 αυγό
  • 20 γρ ρεγκάτο τριμμένο

Οδηγίες
 

  • Στο ταψί ρίχνω τις πατάτες καρέ κομμένες με τα ντοματίνια, τα πασπαλίζω με 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1 κγ ρίγανη, ραντίζω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και λίγο νερό και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Ανοίγω κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ® ΑΓΓΕΛΑΚΗ όπου είναι κομμένο (αν χρειαστεί κόβω λίγο παραπάνω) και με μια οδοντογλυφίδα στερεώνω το κομμένο τμήμα με το υπόλοιπο δημιουργώντας ένα σχήμα βαρκούλας (εσοχή).
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω όλα τα καρυκεύματα μαζί (αλάτι, πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό) και αλείφω με αυτά το κρέας.
  • Ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το τηγάνι με 1 ΚΣ ελαιόλαδο με 1 κύβο βούτυρο και θωρακίζω ανά 2 τα στήθη για 2 λεπτά κάθε πλευρά. Τα βγάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω όμοια με τα άλλα δύο και αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες στο τέλος.
  • Σε άλλο μπολ θρυμματίζω τη φέτα, προσθέτω το άνηθο, το αυγό και τα ανακατεύω καλά.
  • Βάζω 1 ΚΣ από το μείγμα φέτας σε κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ® ΑΓΓΕΛΑΚΗ στην εσοχή που έφτιαξα και αφού βγάλω το ταψί από το φούρνο, κάνω χώρο στη μέση και τα τοποθετώ.
  • Πασπαλίζω κάθε στήθος με λίγο τριμμένο ρεγκάτο, αν χρειάζεται συμπληρώνω λίγο νερό και το βάζω πίσω στο φούρνο για άλλη 1 ώρα και 10 λεπτά (μετά τα πρώτα 30 λεπτά σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
  • Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι ® ΑΓΓΕΛΑΚΗ με πατάτες και ντοματίνια στο πλάι, ρίχνοντας και λίγο από το ζουμί του ταψιού από πάνω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 596kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 53g | Fat: 27g | Saturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 208mg | Sodium: 1874mg | Potassium: 1655mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 785IU | Vitamin C: 54mg | Calcium: 241mg | Iron: 3mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram