Τα ρολά μωσαϊκού που αγαπάμε στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, σοκολατένια και νόστιμα όπως τα γνωρίζουμε. Δροσερά, σοκολατένια, βελούδινα ρολάκια μωσαϊκού, με λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά και τραγανά μπισκότα και κομμάτια φρούτων μέσα τους. Γλυκό για κάθε περίσταση, χωρίς τύψεις, με μειωμένη ζάχαρη χάρη στο μοναδικό σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik 30% λιγότερη ζάχαρη. Η ζάχαρη που του έχει αφαιρεθεί, έχει αντικατασταθεί από φυτικές ίνες κάνοντας το ακόμα πιο θρεπτικό. Με νούμερο #1 συστατικό του το κακάο, σε σχέση με τα υπόλοιπα ροφήματα κακάο όπου κύριο συστατικό είναι η ζάχαρη. Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εξοπλισμός
- Πολυκόφτης
Υλικά
- 135 γρ αβοκάντο ώριμο (1τμχ)
- 100 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 ml κονιάκ
- 50 γρ σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik 30% λιγότερη ζάχαρη
- 50 γρ μέλι
- 80 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 40 γρ αποξηραμένα φρούτα μάνγκο, βερίκοκο κλπ κομμένα καρέ
- Τρούφα χρωματιστή ή σοκολατένια (ή καρύδα)
Οδηγίες
- Βάζω στον πολυκόφτη το αβοκάντο να γίνει αλοιφή. Προσθέτω το βούτυρο και τα ενσωματώνω.
- Ρίχνω το μέλι, το σοκολατούχο ρόφημα κακάο Nesquik 30% λιγότερη ζάχαρη, το κονιάκ και τα χτυπάω μαζί.
- Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ, σπάω τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια, βάζω τα αποξηραμένα φρούτα σε καρέ κομμένα και τα ανακατεύω πολύ καλά.
- Απλώνω το μείγμα σε λαδόκολλα, σχηματίζοντας μια ευθεία και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγω σε ρολό, κλείνοντας δεξιά και αριστερά τις άκρες.
- Συμπιέζω καλά το μείγμα να μην έχει εσωτερικά κενά και το βάζω στην κατάψυξη για 8 ώρες.
- Το βγάζω, το αφήνω λίγα λεπτά να μαλακώσει εξωτερικά, αφαιρώ τη λαδόκολλα και το μεταφέρω σε μια άλλη που έχω πασπαλίσει με την τρούφα.
- Πασπαλίζω και το υπόλοιπο ρολό με τρούφα πιέζοντας απαλά να κολλήσει και να μπει μέσα στο ρολό.
- Το τυλίγω πάλι με λαδόκολλα, πιέζοντας καλά να σταθεροποιηθεί η τρούφα και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Βγάζω τη λαδόκολλα και κόβω σε κομμάτια πάχους 1,5-2 εκ κάθε ένα.
- Μπορώ να σερβίρω ή να τα αποθηκεύσω σκεπασμένα στην κατάψυξη.
ΤΙΠ:
- Αν το αβοκάντο δεν είναι ώριμο και μαλακό, το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων και μαλακώνει.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μόνο μπισκότα στη γέμιση.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη NESQUIK GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 153kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 1g | Fat: 11g | Saturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 19mg | Sodium: 131mg | Potassium: 65mg | Fiber: 1g | Sugar: 9g | Vitamin A: 582IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 12mg | Iron: 1mg