Κράκερς με σουσάμι χωρίς γλουτένη, το σνακ που μπορούν όλοι να πάρουν μαζί τους, να απολαύσουν μόνο του ή σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή, παρέα με κάποιο ντιπ από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Τώρα με τη σειρά των Μύλων Αγίου Γεωργίου χωρίς Γλουτένη μπορούμε να φτιάχνουμε τα πάντα και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!
Η πρώτη Φαρίνα χωρίς γλουτένη με βάση το ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας δίνει βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στις γλυκές δημιουργίες μας όπως στα κέικ και σε άλλα γλυκίσματα.
Στην ίδια σειρά βρίσκουμε επίσης το Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη για το ψωμί και ότι άλλο βάλει ο νους μας!
Ακόμα το Μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη είναι κατάλληλο για φύλλο ζύμης, πίτσας και το Μείγμα ζαχαροπλαστικής Χωρίς Γλουτένη για cookies, παντεσπάνι, τάρτες και όποια άλλη γλυκιά δημιουργία φανταστούμε.
Τώρα με τη σειρά των Μύλων Αγίου Γεωργίου χωρίς Γλουτένη μπορούμε να φτιάχνουμε τα πάντα και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΗ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!
Η πρώτη Φαρίνα χωρίς γλουτένη με βάση το ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας δίνει βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στις γλυκές δημιουργίες μας όπως στα κέικ και σε άλλα γλυκίσματα.
Στην ίδια σειρά βρίσκουμε επίσης το Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη για το ψωμί και ότι άλλο βάλει ο νους μας!
Ακόμα το Μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη είναι κατάλληλο για φύλλο ζύμης, πίτσας και το Μείγμα ζαχαροπλαστικής Χωρίς Γλουτένη για cookies, παντεσπάνι, τάρτες και όποια άλλη γλυκιά δημιουργία φανταστούμε.
Υλικά
- 300 γρ Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 4 ΚΣ σπορέλαιο
- 2 ΚΣ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου για vegan
- ½ κγ αλάτι
- 140 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κγ ξύδι
- 1 κγ σουσάμι για γαρνίρισμα
- 1 κγ μαύρο σουσάμι για γαρνίρισμα
- 2 κγ ανθό αλατιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζω το νερό, το σπορέλαιο, το μέλι, το ξύδι και τα ανακατεύω.
- Προσθέτω το αλάτι και τη Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, σταδιακά να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει.
- Τη σκεπάζω και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Μεταφέρω τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζω με άλλη μια λαδόκολλα και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα σιγά σιγά όσο πιο λεπτή μπορώ (επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω μηχανή ζυμαρικών για να μην ανοίξω λεπτή).
- Κόβω όση ζύμη περισσεύει έξω από τη λαδόκολλα και μπαλώνω τα κενά σημεία.
- Σε ένα σουρωτήρι βάζω το σουσάμι (και τα δύο είδη χωριστά) τα βρέχω με νερό και πασπαλίζω με αυτά όλη τη ζύμη. Ραντίζω και με τον ανθό αλατιού όμοια.
- Σκεπάζω ξανά με λαδόκολλα και με τον πλάστη πιέζω τα σουσάμια να κολλήσουν καλά στη ζύμη.
- Αφαιρώ την πάνω λαδόκολλα, κόβω ξανά όση ζύμη περισσεύει και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια των 3 εκ.
- Μεταφέρω τη ζύμη με τη βοήθεια της λαδόκολλας στο ταψί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 10 λεπτά, μειώνω στους 180*C και αφήνω για άλλα 8 λεπτά. Όταν αρχίσει περιμετρικά να παίρνει χρώμα η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζω και την αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει.
- Ξεχωρίζω τα κομμάτια, τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
· Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τους ΜΥΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 33kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 73mg | Sugar: 1g | Calcium: 1mg | Iron: 1mg