Από τα ωραιότερα, αρχοντικά γλυκά οι τρούφες σοκολάτας με σαβαγιάρ στολίζουν τις γιορτινές πιατέλες και αποτελούν ιδανικό κέρασμα και εκτός σπιτιού. Η ατομική τους συσκευασία σε χάρτινες θήκες ακόμα και σε σελοφάν τις κάνουν εύκολες στη μεταφορά και η εντυπωσιακή τους εμφάνιση διακοσμεί τέλεια το τραπέζι. Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Υλικά
- 280 γρ σαβαγιάρ στρογγυλά ή οβάλ
- 400 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σφηνάκι 30ml κονιάκ , προαιρετικά
- 100 γρ σοκολατένια τρούφα
Για τη γέμιση:
- 290 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 4 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 37 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Οδηγίες
- Αν έχω στρογγυλά σαβαγιάρ παραλείπω το προηγούμενο βήμα.
- Αν έχω οβάλ σαβαγιάρ με ένα μαχαίρι, κόβω κάθε ένα στη μέση και έπειτα τα στρογγυλεύω.
- Για τη γέμιση χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά, να μαλακώσει και να ασπρίσει.
- Ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα φροντίζοντας να μην είναι πολύ ζεστή και την ενσωματώνω στο βούτυρο. Προσέχω να μαζέψω από τα τοιχώματα ότι μένει για να γίνει ομοιογενές το μείγμα μου.
- Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά την άχνη ζάχαρη χτυπώντας ταυτόχρονα.
- Τέλος ρίχνω τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη βελούδινη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
- Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με το κονιάκ (μπορώ να το αντικαταστήσω με ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας).
- Παίρνω το ένα σαβαγιάρ το βουτάω στο γάλα (γρήγορα να μην μουλιάσει), το στραγγίζω καλά και το αλείφω με ένα κγ βουτυρόκρεμα και την απλώνω σε κονικό σχήμα.
- Βουτάω το δεύτερο σαβαγιάρ στο γάλα και σκεπάζω με αυτό τη βουτυρόκρεμα δημιουργώντας ένα σάντουιτς.
- Καλύπτω με μια σπάτουλα με βουτυρόκρεμα από πάνω όλο το γλυκάκι και το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Όμοια συνεχίζω και με τα υπόλοιπα.
- Καλύπτω έπειτα και τη βάση με βουτυρόκρεμα και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει.
- Παίρνω ένα ένα τα γλυκά και πασπαλίζω σιγά σιγά την τρούφα πάνω τους φροντίζοντας να καλυφθούν παντού με αυτή.
- Τα βάζω πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά και επαναλαμβάνω τη διαδικασία στα σημεία που έχουν μείνει κενά.
- Τοποθετώ τα τρουφάκια μέσα σε χάρτινες θήκες και έπειτα σε κούτα χάρτινη και μέσα στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του κεράσματος.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 330kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 3g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 67mg | Sodium: 135mg | Potassium: 77mg | Fiber: 1g | Sugar: 33g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 38mg | Iron: 1mg