Σοκολατένια ζουμερά cupcakes χωρίς προσθήκη ζάχαρης και βουτύρου, νόστιμα και γιορτινά για κέρασμα στα παιδιά.Με frosting από γλυκοπατάτα, δεν χρειάζονται ψυγείο και μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού.Η υγιεινή εκδοχή ενός γλυκού που τα παιδιά λατρεύουν!
Υλικά
Για τα cupcakes:
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 1 μεγάλη μπανάνα ή 2 μικρές
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 4 ΚΣ στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-Start
- 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Για το frosting:
- 1 γλυκοπατάτα (85 γρ) πουρέ
- 100 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
Οδηγίες
- Με το πιρούνι λιώνω το αβοκάντο και τη μπανάνα.
- Προσθέτω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας, ενσωματώνοντας τα στο μίγμα.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύω το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik με Opti-Start με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω στο μίγμα.
- Τέλος βάζω τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύω καλά.
- Ρίχνω το μίγμα μέσα σε χάρτινες θήκες για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 25 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
- Για να φτιάξω το frosting καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες μια γλυκοπατάτα.
- Την βάζω μέσα στην κατσαρόλα με νερό να την καλύπτει 1 εκ και την αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Τότε την ρίχνω απευθείας στο μούλτι και την πολτοποιώ.
- Χρησιμοποιώ 85 γρ από τον πουρέ της γλυκοπατάτας έτσι καυτός όπως είναι και τον αναμιγνύω με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνω ένα λεπτό να ζεσταθεί και η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύω να γίνει ένα σφιχτό frosting.
- Το μεταφέρω σε σακούλα κορνέ και γαρνίρω από πάνω τα cupcakes.
Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 214kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 28mg | Sodium: 104mg | Potassium: 318mg | Fiber: 3g | Sugar: 26g | Vitamin A: 2799IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 48mg | Iron: 1mg